Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '18

 
Kategori
Haber
 

Dünyanın En Zengin Dilencisi Abdül Sattar Ethi

Dünyanın En Zengin Dilencisi Abdül Sattar Ethi
 

Dilencilerin bir kısmı gerçekten yardıma muhtaç olmakla beraber bir kısmı da toplumun insaf, yardımseverlik ve dindarlık duygularını sömürerek kolay ve haksız kazanç elde etmeye çalışırlar. Bu amaçla genellikle yoksul görünümlü olmaya dikkat ederler. Engelli olmak veya engelli çocuğu olmak avantaj sağladığı için engelli veya hasta taklidi yaparlar.

Bazı durumlarda dilenci çetelerinin eline düşmüş çocuklar sakat bırakılır veya engelli rolü oynamaya zorlanır.

Bunların dışında Abdul Sattar Edhi gibi dilenip de özel hastahane ve yurtlar açıp insanların yaralarına merhem olanlar da var, böyle dilenciye can kurban. İşte onun hikâyesi Allah gani gani rahmet etsin.

NAHİDE ÇELEBİ

 

Dünyanın en zengin ve şerefli dilencisi Abdul Sattar Edhi. Onu diğer dilencilerden ayıran bir özelliği var. Çünkü bu dilenci, hayatı boyunca dilenerek 25 özel hastane 1800 ambulans ve 335 adet yardım merkezi açarak herkese gösterdi. Gelin Abdül Sattar’ın kısa hikâyesini görelim:

Annesinin yakalandığı hastalığı tedavi ettirecek parası olmadığı için annesini kaybeder. Radikal bir karar alır ve dilenmeye başlar ve 1951 yılında küçük bir dispanser açar. Toptancılardan alıdğı ilaçların, nerelere gittiğini gören halk ona daha çok para verirler bu durum kulaktan kulağa yayılır. Abdül Settar din ve insan ayrımı yapmadan kurduğu vakfı çalıştırır. Uyuşturucu bağımlılığı ve akıl hastaları için ücretsiz bakım evleri açar ve yetiştirme yurtları,

Klinikler, kadın sığınma evleri, çeşitli rehabilitasyon merkezleri gibi yerler açar ve hizmet verir. Bu vakıf sayesinde ailesi olmayan 20 binden fazla çocuk 50 binden fazla yetim ve hemşire yetiştirdi. 19 yaşından itibaren dilenmeye başlayan Dünyanın En Zengin Dilencisi olarak tanınan Abdül Settar’ı tüm dünya yardımsever, sosyal dayanışma hizmetlerine ve sağlık hizmetlerine yardımcı, fakir ve muhtaçlara yardım sevse bir insan olarak tanıdı.

“Din ve  inancı ne olursa olsun: “Dünyadaki bütün dinlerin temeli insandır” dedi. Kendisi fakirdi ama gönlü zengindi. ONESCO başta olmak üzere dünya çapında kurum ve kuruluşlardan uluslararası ödüllere layık görüldü.

8 Temmuz 2016 da yaşama gözlerini yumduğunda 2 çift elbisesinden başka bir şey bırakmadı. Organlarının tümünü bağışlamak istese de sadece gözleri iyi olduğu için onları bağışladı. Cenazesinde binlerce insan bir araya geldi. Yeryüzünde böyle insanların çoğalması dileğiyle.

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..