Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '17

 
Kategori
Deneme
 

Dünyayı kurtarma konusunda yapılacak şey, insan gibi yaşamak isteyenleri başka gezegenlere götürmek

Dünyayı kurtarma konusunda yapılacak şey, insan gibi yaşamak isteyenleri başka gezegenlere götürmek
 

Dünyayı değil zaten, insanları kurtaracağız; dünya batmış bitmiş bir gezegen. Her üç kişiden biri kötü. Bir o kadar da amacı ya da yöntemi kötü olan var. Artı insanlar iyi olmak isteseler bile iyi olmalarını engelleyen inanç ve düşünceler. Herkes,  “neden” menfaat diyor. Menfaati çözsek bile kötülükler bitmeyecek, bir de Tanrı’nın yüceliğini ispat için insanları öldürmemiz gerekiyormuş!

Dünya güzel olsa neye yarar içindekiler güzel olmadıktan sonra. Ve bence dünyanın sorunlarını dünyada çözmek mümkün değil çünkü yetki ve gücü elinde bulunduranların derdi bu değil; düzenlerini sürdürebilmeleri için dünyanın bu şekilde olması lazım. Hatta tövbe hâşâ Allah’ın da sanki biraz böyle. Bu durumda dünyayı topal karga mı kurtaracak!

En kötüsü de insanlığın bu durumu kabul etmesi. Bir şey yapmak için uğraşmayan kabul ediyor, hatta memnun demektir. Tabii ki de sorun sadece yetki ve gücü elinde bulunduranlarda değil, halktan bir kısım da menfaatleri için dünyadaki bu alçak düzenin devamını istiyor.

Hani bilmiyoruz da dünyada durumdan rahatsız bağımsız güçlerin eğer bir kurtuluş düşüncesi varsa bu “dünyayı dünyada kurtarmak” olamaz; çünkü bunu asla yapamazsınız. İyilerle kötüleri ayırmaktan başka yol yok.

Samimi olarak insanlığın kurtuluşu için çalışan bilim adamları eğer mümkün olabilirse başka gezegenlerde “hak eden ve layık olanlar” için, yeni bir hayat ve yeni bir dünya kurmanın yüzyıllarca sürecek çalışmalarına şimdiden başlamalılar.

Yalnız burada çok önemli bir ayrıntı, şartların kötü yaptığı kimseleri ya da yaptığının yanlış olduğunu bilmeyenleri ayırmak lazım. Dünyayı babasının malı gibi gören, ben burada istediğimi yaparım diyenler (sözde bunları engellemeye çalışan kanunlar kurallar hiçbir anlam ifade etmiyor. Bunlar sadece saf insanları kandırırlar) için işte eğitiriz adam ederiz, ya da elini tutup engelleriz masallarını artık yutmuyoruz.

Dünyayı bunlara bırakıp gidelim, gerçekten. Bağımsız güçler ve bilim bunu yapabilir. Ha yüzyıllar sürer, kolay değil; ama sürsün. Kıyamet günü bile kelle kesenler olacak bu dünyada. Hiç değilse ilgisiz masum insanlar kurtulsun. Kötülüğü asla önleyemezsiniz ama iyileri zarar görmekten kurtarabilirsiniz. Kurtuluş planları bu düşünce dikkate alınarak yapılmalı. Ben görmezsem torunumun torunu görür, yeter ki bir başlangıç olsun. Bilimi kötülerin eline vermeyin. Kötüleri eğitmeyin, öyle kalsın birbirlerini yesinler. Biz iyilerin kötülere bakışı bu şekilde olmalı. Affedici bakmak zulmün devamına onay vermektir. Affedelim diyenler de zaten onların casuslarıdır. Bilerek kötülük yapanı affeden zulmü hak eder. Ben sahip olduğum insanlıkla bu dünyada kötü olan hiçbir şeyi hak etmiyorum.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..