Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '17

 
Kategori
Dünya
 

Dünyayı şaşırtan çılgın Türk Mübariz İbrahimov

Dünyayı şaşırtan çılgın Türk Mübariz İbrahimov
 

MEKANIN CENNET OLSUN ÇILGIN TÜRK


Heyecandan parmakları kalemi tutamıyordu. Ne zamandır içini kemiren konu hakkında nihayet kararını vermişti. Mete Han’ın, Attila’nın, Alparslan’ın, Kılıçarslan’ın, Baybars’ın, Kürşat’ın ve Atatürk’ün yanına gidiyordu. Kimbilir belki Peygamber Efendimizi de görebilirdi. Artık yüreğini inanılmaz bir huzur kaplamıştı. Kalemi şimdi daha bir kararlılıkla tutarak yazmaya başladı.

 

Canım Babam ve Anam,

Benim için üzülmeyin. İnşallah cennette buluşacağız. Benim için bol bol dua edin. Vatanımın zor günlerinde artık kalbim dayanmıyor. Allah rızası için bunu yapmalıyım. En azından kalbim biraz sakinleşir. Şehit olana kadar bu şerefsizlerin üzerine gideceğim. Şehit olsam ağlamayın. Aksine sevinin o makama yükseldiğim için. Allah’a ibadetlerinizi tam olarak gerçekleştirin. Çok çok sadaka verin. Seyid torunu olarak bunu yapmalıyım. Allah büyüktür. Vatan sağ olsun.

Oğlunuz Mübariz,

Hakkınızı helal edin.

 

19. yüzyılın başlarında Karabağ Hanlığı’nda yaklaşık 10.000 civarında Ermeni yaşıyordu. Ancak 1828 yılında İran’ın yenilgisi ile sonuçlanan Rusya-İran Savaşı sonunda imzalanan Türmençay Antlaşması Azerbaycan topraklarını kuzey ve güney olarak ikiye bölmüştür. Özellikle antlaşmanın 15. maddesine göre İran’da mağdur olan Ermeni ailelerinin Azerbaycan’a göçüne izin verilmesi ile yaklaşık 40.000 civarında Ermeni; Karabağ, Erivan ve Nahçivan topraklarına yerleştirilmiştir.

Bunlara ilaveten 1828-1829 Osmanlı Rus Savaşı’nın sonunda imzalanan Edirne Antlaşması’na istinaden Osmanlı İmparatorluğu’ndan yaklaşık 85.000 civarında Ermeni yine aynı topraklara göç etmişlerdir. Böylece adı geçen bölgelerde Ermeni nüfusu yaklaşık 10.000 kişiden 135.000 kişiye yükselmiştir.

Dönemin Rus Çarı 1.Nikolay Ermenilerin Rusya’ya yaptıkları üstün hizmetlerden ötürü 21 mart 1828 tarihinde Karabağ ve Nahçivanı’da içine alan Batı Azerbaycan topraklarında bir Ermeni Vilayeti kurulması emrini vermiştir.

En son 1945 yılında Türkiye-Nahçivan-Azerbaycan arasındaki kara bağlantısı olan Zengezur bölgesinin Ruslar tarafından Ermenistan’a verilmesi ile Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kara bağlantısı kesilmiş oldu.

Bugün Ermenistan topraklarında 29 adet Rus askeri üssü bulunmaktadır. Bunlardan biri de tam Zengezur Bölgesi’ndedir. Ruslar Türkiye ve Azerbaycan’a karşı Ermenistan’ı korumakta ve desteklemektedir.

Bugün çok az kişi tarihi Hocalı Soykırımı’nı yapan Ermenilere 366. Rus Motorize Piyade Alayı’nın destek verdiğini bilmektedir. 26 şubat 1992 gecesi Rus askerlerinin desteği ile 11.356 nüfuslu Hocalı Kasabası’na giren Ermeniler 83 çocuk, 70 yaşlı ve aralarında hamilelerinde olduğu 106 kadın toplam 1.300 kişiyi öldürdü.

Yapılan incelemelerde öldürülen kadın ve çocukların bazılarının yakıldığı bazılarının da gözlerinin oyulduğu, kulak, burun ve çeşitli organlarının kesildiği tespit edilmiştir. Rus ordusunun da soykırıma katıldığı 3 mart 1992’de ordudan firar eden 3 Rus askerinin açıklamalarıyla öğrenilmiştir. Askerler kendilerinden Müslüman Türklere karşı Hristiyan Ermenilerin yanında savaşmalarının istendiğini itiraf etmişlerdir.

Bu vahşete tanık olan ancak vicdan azabı çeken Ermeni gazeteci Daud Kheyriyan savaştan sonra yerleştiği Beyrut’ta yayımladığı ‘’For The Sake of Cross’’ (Haçın Hatırı İçin) isimli kitabında 100’e yakın kişiyle birlikte diri diri yakılan 10 yaşlarında yaralı Türk kızını unutamadığını yazmıştır.

Bütün bunlara seyirci kalan Ermeni yanlısı dünya, Ermenistan’ın Nahcivan’a saldırması üzerine Türkiye’nin müdahale kararı almasıyla Ermenilere durmalarını söyleyip Bişkek Ateşkes Anlaşması ile savaşı durdurmuştur. Bugün Azerbaycan topraklarının yaklaşık %20’si Ermenistan işgali altında olup buralardan kaçan yaklaşık 1 milyon Azeri Türk’ü mülteci olarak yaşamaktadır. Azerbaycan’ın nüfusunun yaklaşık 9 milyon kişi olduğunu hatırlatırım.

2010 yılının 19 haziranını 20 hazirana bağlayan gece Mübariz İbrahimov yazdığı mektubu bırakıp sessizce evden çıktı. Ermeni ordusunu Azerbaycan Ordusu’ndan ayıran 175 km’lik hatta bulunan birliğine doğru yola çıktı. Sınır hattındaki birliğine vardığında kimseye görünmeden üzerine alabileceği hafif silah ve el bombaları ile mayın tarlasına doğru ilerlemeye başladı.

Gece yarısından sonra telefonu çalan Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan Azeri Ordusu’nun taarruzunun durdurulması için emirler yağdırıyordu. Gelen haberlere göre büyük bir cephanelik infilak etmiş ve çok sayıda Ermeni askeri ölmüştü. Ayrıca bir sınır karakolu ve içindeki askerlerden de haber alınamıyordu. Sabaha kadar sinirinden telefonun başında volta atarak beklemişti. En sonunda sabah kendisine Azeri Ordusu’nun taarruzunun durdurulduğu müjdesi verilince biraz rahatlamıştı. Derhal baskının olduğu yere doğru yola çıktı.

Cepheye vardığında bir tuhaflık olduğunu fark etti. Gece saldıran Azeri askerlerin cesetlerinin nerede olduğunu sorunca yanıt alamadı. En sonunda cesaretini toplayan bir Ermeni General kendisine saldıranın Azeri Ordusu değil tek bir asker olduğunu söyleyince sinir krizi geçirdi. Koca cephanelik patlamış ve çok sayıda asker ölmüş, sınır karakolu ise içindekilerle birlikte yok edilmişti. Bunu tek başına bir Azeri Türk’ünün yaptığı duyulursa dünyaya rezil olurlardı. Nitekim olay saklanamadı ve bilgiler sızdı. 2 general ve 8 subay ordudan atıldı.

Azerbaycan’ın Karabağ Bölgesi’nde Azeri ve Ermeni kuvvetlerini ayıran sınırdan ve 1 km’lik mayınlı araziden geçerek önce sınır karakolunu basan sonrada Ermeni Ordusu’na ait cephaneliği patlatarak Ermenilere göre 5 ancak bazı kaynaklara göre 45-135 arasında Ermeni askerini tek başına öldüren Uzman Çavuş Mübariz İbrahimov cephanesi bittikten sonra Ermeni askerlerin silahlarını kullanarak sabaha kadar çarpışarak en sonunda şehit olmuştu.

Ermenilerin gizlemeye çalıştıkları ama kendilerini dünyaya rezil eden en büyük darbe ise hiç beklemedikleri birinden geldi. Zamanın Rus devlet haber ajansı RIA Novosti’de de yayımlanan olayı Rus lideri Putin öğrendikten sonra yakın çevresine şöyle demişti: ‘’…. Azerbaycan’da yeni Rambo çıkmış. Bir gecede silahlanıp Ermeni ordusuna saldırarak 135 Ermeni askerini öldürmüş. Eğer resmi belgeler olmasaydı ben buna inanmazdım. Çünkü biz böyle kahramanlıkları sadece filmlerde gördük. Demek ki Rambo sadece filmlerde değil gerçekte de varmış….’’

20 haziran 2010 tarihinde şehit olan, sadece Azerbaycan’ın değil bütün Türk Dünyası’nın kahramanı olan Mübariz İbrahimov’un naaşını ancak 6 kasım tarihinde Ermeniler teslim etti. Büyük kahraman şanına yakışır bir törenle toprağa verildi.

Sizlere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü ile veda etmek istiyorum. ‘’Acizler için imkansız, korkaklar için müthiş gözüken şeyler kahramanlar için idealdir.’’

Sevgi ve Saygılarımla,

Mehmet Ulusal SAĞ

 
Toplam blog
: 27
: 2404
Kayıt tarihi
: 05.10.16
 
 

1971 Ankara doğumludur. 1997 yılında özel bir bankanın açmış olduğu teftiş kurulu sınavlarında başa..