Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '17

 
Kategori
Eğitim
 

Duyguların Paylaşımı

Duyguların Paylaşımı
 

nedim taktak


Mutluluk, yapmaktan keyif aldığınız şeyi tekrarlamaktan geçer.  Sürpriz, öğrenmeye açık olmayı teşvik eder. Gördüğünüz gibi, her duygu bize bir şeyler anlatıyor ve belli şekilde hissetmemizi sağlıyor. Bu yüzden, duygularımızı nasıl yöneteceğimizi bilmek zorundayız.

Memnuniyet ise, her gün karşımıza çıkan onlarca küçük güzellikte saklıdır; bir arkadaşın gülümsemesi, bir şarkı veya güzel bir yemek…Duygularınızı yönetme biçiminiz onları pozitif veya negatif olmaya yönlendiren şeydir. Her biri bir şekilde gerekli olsa da bazıları diğerlerinden daha iç açıcıdır. Ancak ister hoş olsunlar ister olmasınlar, paylaştığınız sürece güzelse çoğalacak; iç karartıcıysa azalacaktır.

 İyi bir sosyal desteğe sahip olarak, istenmeyen duyguları farklı bir pencereden görmeyi, diğerlerini ise paylaşarak çoğaltmayı başarabilirsiniz.

Belli bir duyguya hapsolduğunuzu düşünüyorsanız veya üzüntü ve öfke duyarak çok zaman geçirdiyseniz ve sosyal ilişkilerinizden artık zevk alamıyorsanız duygularınızın kontrolünü ele alma vakti gelmiş demektir. Böylece çevrenizden başlayarak bu duruma sebep olan unsurları değiştirebilirsiniz.

Duygularınızı doğru şekilde düzenlemek tamamen sizin elinizde. Böylece içinizdeki bu küçük eve duygular girip çıkabilir ve içinde bulunduğunuz sıkışıp kalma hissinden kurtulabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 53
: 432
Kayıt tarihi
: 22.02.08
 
 

Eğitimle Geliştir Kendini           Eğitimci-yazar olarak halen Kişisel Gelişim, Liderlik, Beden ..