Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '14

 
Kategori
Danışmanlık
 

E-Devlet girişi ve şifre işlemleri

E-Devlet girişi ve şifre işlemleri
 

e devlet girişi


Yine sizlere faydalı olacağına inandığım bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. E-devlet işlemlerinizi basit olarak nasıl yapabileceğinizi ve şifre işlemlerinin yer aldığı bu yazımızı okuduktan sonra daha kolay yapabileceksiniz.

E devlet internet portalı sayesinde tüm devlet kurumlarıyla olan işlemlerimizi kolaylıkla internetten yapabiliyoruz. Bu sistem çok kullanışlı ve kafa karışıklıklarına mahal vermeyecek şekilde tasarlanmış. Tüm devlet kurumları ve resmi daireleri kapsayan sisteme giriş için şifre gerekiyor.Tabi sadece şifre ile giriş sağlanmıyor. Bunun dışında e-imza ve mobil imza seçenekleri de mevcuttur.

E-devlet halk arasında bilinen ve yetkililer tarafından lanse edilen isimdir. Aslında işlemler www.turkiye.gov.tr adresinden yapılmaktadır. Sisteme giriş yapmak oldukça kolay ve basittir. Sisteme giriş kısmından giriş yaparak e-devlet şifresi, T.C. Kimlik Numarası birde ayrıca güvenlik açısından sistemin belirlediği güvenlik kodunu gerekli yerlere girmeniz yeterli olacaktır.

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu şekilde e-devlet girişi yapmış olursunuz. Açılan pencere size özeldir. Sorgulama işlemlerinizi buradan yaparak hakıkınızdaki işlemlere ulaşabilirsiniz. E-devlet üzerinden bir çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunlar arasından vatandaşlarımız tarafından en çok tercih edilen sosyal güvenlik işlemleri, mahkeme işlemleri, tapu işlemleri, ceza sorgulama işlemleri yer almaktadır.

E- Devlet Şifresini Nasıl Alırım?

Yukarıda da söylediğimiz gibi e-devlet girişi için şifreye ihtiyacınız vardır. Her  T.C. vatandaşının adına düzenlenmiş olan ve tc kimlik numarası ile verilen şifrelerinizi PTT şubelerinden alabilirsiniz. Şifre için 2 tl ödemeniz gerekir. E devlet şifreleri kişiye özeldir. Sisteme tarafından belirlenmiş şifreyi aldıktan sonra kendinizin belirleyeceği bir şifre ile değiştirmelisiniz. Şifrenizi unutmanız halinde tekrar gidip PTT şubelerinden yenisini almanız gerekmektedir. E -devlet sistemiyle tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla olan işlemlerinizi takip edebilir ve öğrenebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 8
: 5251
Kayıt tarihi
: 21.09.13
 
 

İktisat Fakültesi mezunuyum ve sosyal güvenlik konularında danışmanlık hizmetleri vermekteyim. ..