Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '18

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-Ticaret Paketleri

E-ticaret paketleri özetle, online satış mağazası açmak isteyen kullanıcıların seçmesi amacıyla hazırlanan ve daha az özellikten daha fazla özelliğe göre hazırlanan eticaret yazılımlarına verilen genel addır.  Bu yazılımlara hazır e-ticaret paketleri de denilmektedir.

Paket Seçimi Yapmanın Avantajları

Eticaret sistemlerinin özellikleri çok fazladır ve eğer daha önce bir e-ticaret sitesi yönetmediyseniz hangi özelliklere ihtiyacınız olduğunu bilmeniz hemen hemen imkansızdır. Bu nedenle, yazılım firmalarının sunmuş olduğu paketlerden birini seçerek eticaret hayatına başlamak hem daha ucuz, hem de daha hızlı bir yol olacaktır. Eğer e-ticaret paketlerinden birini seçmek yerine, ihtiyacınız olan eticaret özelliklerini tek tek belirlemek ve bu özelliklerin yazılım firması tarafından bir araya getirilmesini istemeniz durumunda, bu hem sizin için zor ve uzun zaman alacak bir iş olacaktır hem de e-ticaret yazılım firması için istediğiniz özellikleri bir araya getirmek zaman alacaktır ve site maliyetinizi ciddi anlamda artıracaktır.

Hangi E-Ticaret Paketini Seçmeliyim?

E-ticaret paketi seçimi yaparken öncelikle firmanızın ve sektörünüzün ihtiyaçlarını araştırmalı ve bu ihtiyaçları doğru bir şekilde belirlemelisiniz. Sonrasında ise bu ihtiyaçlara karşılık gelen hazır e-ticaret paketlerini incelemelisiniz. Bu paketler arasında karşılaştırma yaparak açacağınız eticaret sitenin ihtiyaçlarını karşılayan bir eticaret paketi seçmeniz gerekmektedir. Genellikle eticaret paketi seçimi sırasında en fazla özelliğe sahip olan paketi satın alma eğilimi bulunmakla birlikte bu eğilimin gereksiz tedbirli bir yaklaşım olduğunu belirtmeliyiz. Çünkü dilediğiniz zaman e-ticaret paketleri arasında bir üst pakete geçiş yapabilirsiniz.

Minimum Hangi Özellikler Olmalı?

Seçeceğiniz e-ticaret paketinin içerisinde ürün sayınıza bağlı olarak bazı özelliklerin mutlaka bulunması gerekmektedir. Eğer 50 adetten fazla ürününüz bulunuyorsa, bazı otomasyon işlemleri ve toplu ürün işlemleri yapabilen bir altyapıya sahip olmanız gerektiğini söyleyebiliriz. Ürünlerin SEO çalışmalarının yazılım tarafından yapılması, toplu fiyat düzenlemeleri, toplu olarak ürünleri excelle dışarı ve içeri aktarma işlemleri, lokasyona göre kargo fiyatlarını belirleyebilme vb. eticaret özellikleri mutlaka seçeceğiniz paketin içerisinde bulunmalıdır. Eğer ziyaretçi sayınız yüksek olacaksa, mutlaka bandwidth (trafik) alanı yüksek olan bir e ticaret paketi tercih etmelisiniz. Çünkü zaman zaman trafik alanının yetersiz olması durumunda yüksek maliyetlerle ilave trafik alanı satın almak gibi bir durum karşısında kalabilirsiniz.

İlerleyen Süreçlerde Hangi Özelliklere İhtiyacım Olacak?

Sitenizi açıp tam olarak yönetmeye başladıktan sonra ürünlerinizi Türkiye’nin önde gelen pazaryerlerine aktarma ihtiyacınız oluşacaktır. Bu ihtiyacı karşılamak üzere API veya XML entegrasyonu özelliği bulunan ve ürünlerini bu pazaryerlerine aktararak fiyat ve stok güncellemesi yapan daha gelişmiş yazılımlara ihtiyacınız olacaktır. Bununla birlikte satış hacminizin artması ile birlikte muhasebe programınız ile e-ticaret siteniz arasında ürün alışverişi ve stok güncellemesi yapılmasını sağlayacak bir entegrasyona ihtiyacınız olacaktır. Yine yüksek sipariş adetlerinde çalıştığınız kargo firması ile API entegrasyonu ile siparişlerinizi aktaracak ve barkod çıktısı alabileceğiniz bir API entegrasyonuna ihtiyacınız olacaktır. Ancak söz konusu gelişmiş e-ticaret paketleri ihtiyaçları, online satış mağazanızı açmanız sırasında ihtiyacınız olan özellikler olmadığından paket seçimi sırasında bu özelliklere sahip bir paket yerine ana ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir paket seçimi maliyet yönetimi açısından daha faydalı olacaktır.

 
Toplam blog
: 6
: 217
Kayıt tarihi
: 19.07.18
 
 

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdikten sonra 9 yıl boyunca özel bir bankada çeşitl..