Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '18

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-Ticaret Sitesi Fiyatları Neden Bu Kadar Değişken?

E-Ticaret Sitesi Fiyatları Neden Bu Kadar Değişken?
 

E-Ticaret sitesi fiyatları konusunda fiyat aralığı 500 TL ile 100.000 TL aralığında değişmektedir. Bu kadar geniş bir fiyat aralığının olması e-ticaret sitesi fiyatlarını araştıran girişimciler için kafa karışıklığı yaratmaktadır. Pek çok yazılım firması en iyi e ticaret paketlerinin kendisinde bulunduğunu iddia ederken, bazı yazılım firmaları ise daha mütevazi bir tavırla görüşmüş olduğu müşterilerine gerçekçi bilgiler sunmaktadır. Bazı girişimciler fiyat ne kadar yüksekse o kadar kaliteli hizmet alırım düşüncesi ile yüksek fiyatla hizmet almakta iken, bazı girişimciler ise öncelikle ihtiyaçlarını tespit ederek bu ihtiyaçları karşılayacak teknik özelliklere sahip e-ticaret paketi seçerek online satış mağazalarını oluşturmaktadır. E-Ticaret Sitesi fiyatlarının belirlenmesinde pek çok değişkenin varlığından söz etmek mümkündür. Bu değişkenleri aşağıdaki gibi özetleyebiliriz.

E-Ticaret Sitesi Fiyatları Nasıl Oluşur?

E-Ticaret Sitesi fiyatları belirlenirken e-ticaret yazılım firmaları aşağıdaki bazı özelliklere göre fiyatlama vermektedir.

E-Ticaret Sitesi altyapı özellikleri,

E-Ticaret Sitesinin tasarımı,

E-Ticaret Sitesinin teknik destek ihtiyaçları,

E-Ticaret Sitesinin diğer pazaryerleri, muhasebe programı, kargo firmaları vs. ile API entegrasyonu,

E-Ticaret Sitesinin başka bir siteden XML ile veri çekmesi,

E-Ticaret Sitesinin ziyaretçi sayısı,

Sunucu özellikleri,

Projenin hazırlanma süresinin uzunluğu,

Projenin sürekli gelişen bir proje mi olduğu, yoksa stabil bir proje mi olacağı,

Proje ile ilgili ne kadar süre eğitim verileceği,

Müşterinin bu iş için ne kadar para harcamaya hazır olduğu,

Müşterinin e-ticaret fiyatlarını ne kadar araştırdığı,

Müşterinin fiyata bağlı olarak vazgeçme eğilimi,

Müşterinin rakip firmalardan aldığı teklif tutarları,

E-Ticaret yazılım firmasının nakit döngüsüne bağlı olarak düşük veya yüksek fiyat uygulaması,

E-Ticaret yazılım firmasının elindeki iş yoğunluğuna göre düşük veya yüksek fiyat vermesi,

Görüşülen müşterinin bilenen bir firma olup olmaması,

Talep edilen projedeki ilave yazılım geliştirmelerinin süresi,

Yukarıda sıralamış olduğumuz özellikler çok daha fazla detaylandırılabilir ve maddeler artırılabilmektedir. E-Ticaret sitesi fiyatları konusunda araştırma yaparken istanbul-soft.com.tr web sitesine sahip firmamızın adını pek çok yerde duyuyor olacaksınız. Site fiyatları hakkında araştırma yaparken projenizin içeriği ile birlikte, e-ticaret sitesi yapan firmaların kendi durumu ile ilgili pek çok değişken de fiyatın oluşmasında etkili olmaktadır. Benzer özelliklere sahip bir altyapıyı, bir yazılım firması çok yüksek fiyat ile satıyor iken, diğer bir yazılım firması çok daha uygun bir fiyata sunabilir. Veya aynı yazılım firması, talep ettiğiniz özelliklere sahip bir eticaret altyapısını piyasanın canlı olduğu bir dönemde yüksek fiyata sunuyor iken, piyasanın durgun döneminde bu fiyatın çok daha altında sunabilmektedir. Bu nedenle, e-ticaret sitesi fiyatları konusunda araştırma yapan girişimcilerin, kendisine sunulan fiyatı değerlendirirken ciddi bir çalışma yapması, sektörde yer alan ve önde gelen pek çok yazılım firmasından teklif alması, bu teklifleri teknik özellikleri ile birlikte detaylı bir şekilde inceleyerek kararını bu araştırma sonucunda vermesi en sağlıklı sonucu almalarını sağlayacaktır.

E-Ticaret Sitesi Fiyatları ile İlgili Araştırma Nasıl Yapılmalıdır?

E-Ticaret Sitesi fiyatlarını araştırırken öncelikle yazılım firmasının size sunduğu özelliklere bakmak yerine, kendinize nasıl bir e-ticaret sitesine ihtiyacınız olduğunu sorunuz. Sizin için en önemli ihtiyaçları not alınız ve e-ticaret yazılım firmalarının paketlerini incelerken öncelikle ihtiyacınız olan bu özelliğin sunulan paketlerde olup olmadığına bakınız. Bazen aradığınız özellik hazırlanmış olan hiçbir pakette bulunmayabilir. Bu durumda e-ticaret yazılım firması ile irtibata geçerek ihtiyacınız olan bu özelliğin seçmiş olduğunuz pakete eklenip eklenmeyeceğini, eklenirse e-ticaret sitesi fiyatını ne kadar etkileyeceğini öğrenebilirsiniz. Görüşmüş olduğunuz e-ticaret yazılım firmasının, sunmuş olduğu paketlerden en pahalısını almanız durumunda, tüm ihtiyaçlarınızın karşılayacağını düşünmemeniz gerektiğini önemle hatırlatmak isteriz. Yapmış olduğumuz incelemelerde, sektörde 50.000 TL’ye satılan paketlerde dahi bazı özelliklerin bulunmadığını görmekteyiz. Veya kapsamlı bir paket sunmakla birlikte, çok düşük bir trafik (bandwith) alanı sunularak müşterinin yıl içerisinde yüksek hosting ücretleri ödemesi durumu ortaya çıkabilmektedir.

Yüksek E-Ticaret Sitesi Fiyatı Her Zaman En Doğru Seçim mi?

Ne kadar fazla ödeme yapıyorsanız o kadar iyi e-ticaret sitesi satın alacağınız düşüncesinden kurtulmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Referansları çok güçlü olan bir e-ticaret altyapı sağlayıcısı size beklediğiniz hizmeti sunmayabilir. Çünkü konsantre olduğu hedef kitle ve müşteri öncelikleri farklıdır. Öncelikle kendi beklentinizin ne olduğunu ortaya koyduktan sonra bu beklentinizi karşılayacak, sizin büyüklüğüne uygun yazılım firmasını tercih etmenizi öneriyoruz. En doğru E-Ticaret Sitesi fiyatları ile ilgili araştırmanızı yaparken yukarıda belirttiğimiz kriterleri göz önünde bulundurarak seçiminizi yaparsanız uzun e-ticaret yolculuğunda sizin için doğru iş ortağını bulma ihtimaliniz son derece artacaktır.

 

 
Toplam blog
: 6
: 217
Kayıt tarihi
: 19.07.18
 
 

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdikten sonra 9 yıl boyunca özel bir bankada çeşitl..