Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '15

 
Kategori
İnternet
 

E-Ticarette SEO'nun yeri nedir?

E-Ticarette SEO'nun yeri nedir?
 

E-Ticarette SEO'nun Yeri


Web sitelerinin en büyük hedefleri arama motorları üzerinde başarı sağlamak ve aynı sektörde bulunan rakiplerine karşı üstünlük sağlamaktır. Özellikle e-ticaret siteleri bu rekabette başarı sağlamak zorundalardır. Bunun nedeni ise e-ticaret siteleri kısa zamanda başarı sağlayamazlar ise genellikle kapanmak durumunda kalmakta be başarısız olmaktadırlar. Bunun olmaması için sağlam bir SEO çalışmasına ihtiyaçları vardır. Çünkü SEO altyapısı sağlam olan e-ticaret siteleri arama motorlarında üst sıralara çıkacak ve daha çok kullanıcıya satış yapabileceklerdir. Bunun için de e-ticaret sitelerinin başarı sağlayabilmek için e-ticarette SEO’nun yerinin çok önemli olduğunu bilmeleri gerekmektedir. Bir bakıma e-ticarette SEO’nun yerini bilen e-ticaret siteleri her zaman avantajlı durumda olabilecektir. Bundan dolayı da başarı sağlayabilmek ve daha çok kullanıcıya hizmet verebilmek için e-ticaret sitelerinin SEO altyapısına özen göstermeleri gerekmektedir.

            E-ticaret siteleri arama motorlarında başarı sağlamak için öncelikle etkili bir anahtar kelime çalışması yapmaları gerekmektedir. Bu çalışma yapılırken kullanıcı gözü ile bakılmalı ve özenli bir anahtar kelime çalışması yapılmalıdır. Çünkü kullanıcılar internet üzerinden bir ürün satın alabilmek için genellikle arama motorlarına almak istedikleri ürünü yazdıkları için anahtar kelime çalışması daha iyi olan e-ticaret siteleri arama motorlarında daha üstte olacak ve daha çok kullanıcı tarafından tercih edileceklerdir. Bu da daha çok satış yapmalarına neden olacak ve hem rekabette başarı sağlayacak hem de daha çok kazanacaklardır. Bundan dolayı e-ticarette SEO’nun yerini bilen e-ticaret siteleri daha başarılı olacaklardır. Arama motorlarında başarı sağlamanın bir diğer yolu ise yapılacak olan backlink çalışmaları olacaktır. İyi kalitede alınacak her backlink sizi arama motorlarında üst sıralara çıkaracağından dolayı backlink çalışmaları e-ticaret siteleri için çok önemlidir. Ayrıca sosyal ağlardan alınacak backlinkler daha önemlidir. Bunun nedeni ise arama motorları sosyal ağlara daha fazla önem göstermektedir. Ayrıca sosyal ağlarda kullanıcı yoğunluğunun yüksek olduğu düşünülür ise sosyal ağlar üzerinden daha çok kullanıcıyı web sitenize çekebilir ve daha çok satış yapabilirsiniz. Bu da e-ticarette SEO’nun yerinin ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir.

Günümüzde sayısı oldukça fazla olan e-ticaret siteleri başarı sağlamak adına sürekli olarak rekabet içerisinde olurlar. Rekabette başarı sağlayan e-ticaret siteleri daha başarılı olacağından dolayı Kurumsal SEO çalışmaları e-ticaret siteleri için çok önemlidir. Arama motorlarında başarı sağlamak için yapılması gereken çalışmalardan biri de tema çalışmalarıdır. Yani tema yapısı daha kolay ve kullanışlı olan e-ticaret siteleri arama motorları tarafından daha üst sıralara çıkarılacak ve daha çok kullanıcı tarafından tercih edileceklerdir. Bu da e-ticarette SEO’nun yerinin önemini bir kez daha vurgular. Yani SEO altyapısı e-ticaret siteleri için çok büyük önem arz etmektedir. Yani bir bakıma e-ticaret siteleri tasarlanırken kullanıcı gözü ile bakılmalı ve site hızına, görselliğe, içerik yapısına, kullanım kolaylığına, özgünlüğe ve güncelliğe çok dikkat etmelilerdir. Çünkü kullanıcılar açısından tercih edilme sebeplerinden olması ile beraber bu özellikler arama motorlarının yapacağı listeleme işlemlerinde de başarı faktörü olacaktır. Bunların hepsi birer SEO çalışması olduğundan dolayı e-ticarette SEO’nun yerini bilen e-ticaret siteleri arama motorlarında daha çok başarı sağlayacak ve daha çok kullanıcıya hizmet verebileceklerdir. Bu da daha çok satış anlamına gelmekle beraber rekabette de bir adım önde olmak anlamına gelmektedir. Ayrıca SEO altyapısı kuvvetli olan web siteleri her zaman için kendini geliştireceğinden dolayı bu çalışmalar ile e-ticaret siteniz gittikçe daha kaliteli bir yapıya bürünecek ve daha uzun soluklu başarı sağlama imkânınız olacaktır. Bundan dolayı SEO çalışmalarına mutlaka özen göstermeniz gerekmektedir.

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..