Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '15

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-ticaret ve instagram

E-ticaret ve instagram
 

2015 Yılında E-Ticarette Neleri Farklı Yapmalıyız? Başlıklı makalemizde bu senenin en önemli sosyal medya araçlarından birisinin de instagram olduğunu belirtmiştik. İsterseniz bilmeyenler veya kullanmayanlar için instagram hakkında kısa bir bilgi verelim. 2010 yılında kurulan instagram bir fotoğraf paylaşım platformudur. Kurulmasından yaklaşık 2 yıl sonra facebook tarafından yaklaşık 1 milyar dolar gibi bir rakama satın alınan instagram ın 2013 verilerine göre 90 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunmaktadır. Bu rakamın 3 milyon civarı üyesi ise Türkiye’den. Günde ortalama 40 milyon fotoğrafın paylaşıldığı bu platform sosyal medya içerisinde popülerliğini her geçen gün artırmaktadır. Hal böyle olunca da e-ticaret yatırımcıları tarafından da daha sık kullanılmaya başlanan bir sosyal medya aracı haline gelmiş durumda.

E-Ticaret yapıyorsanız sattığınız ürünlerden tutunda yapmış olduğunuz kampanyalara kadar birçok durumu fotoğraflayıp insagram da kullanıcılarla paylaşabilirsiniz. E-Ticaret ve instagram ın iç içe olması gerken günümüz şartlarında dilerseniz instagamı mobil cihazlardan kullanabileceğiniz gibi bilgisayar üzerinden de kullanabilirsiniz. Uygulamayı, indirip kurduktan sonra üye işlemini gerçekleştirip hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Kurumsallığınızı ve markanızı yansıtacak bir hesap olacağı için bilgilerinizi eksiksiz olarak doldurmalı ve profil fotoğrafınızı markanızın logosu şeklinde kullanıcılara göstermelisiniz, böylece müşterileriniz tarafından bulunmanız daha kolay olacaktır.

E-Ticaret’te sosyal medya önem sırasında 1. Sıradadır. Bu sebeple tanınmak istiyorsanız bütün sosyal medya kanallarını aktif olarak kullanmalısınız. Artık her farklı sosyal medya hesabınıza tek tek giriş yapıp paylaşım yapmanıza da gerek yok. Tüm sosyal medya hesaplarınızı birbirine bağlayarak yaptığınız paylaşımların diğer sosyal medya hesaplarınızda da paylaşılmasını sağlayabilirsiniz.

Müşterilerin en çok merak ettiği şeylerden bir tanesi de üretim bandın da, şirket içerisinde, kamera arkasında, depoda neler olduğudur. Artık sattığınız ürünlerin veya hizmetlerin durumuna göre bu süreçlerle ilgili fotoğrafları instagram hesabınız da paylaşmanız takipçileriniz tarafından oldukça beğenilecektir.  

Paylaşımlardan bahsetmişken her ne kadar ticarette yapıyor olsanız gönderilerinizde her zaman kampanya, indirim, ürünler vb. görselleri paylaşmanız insanlar tarafından hoş karşılanmayacaktır. Bu sebeple mutlaka az önceki fotoğraf gibi farklı görselleri de hesabınızda paylaşmalısınız.  Ayrıca dikkat etmeniz gereken durumlardan biri de sosyal medya da ki paylaşımlarınızın sıkılığıdır. Günde 8-10 paylaşım yaparsanız takipçileriniz bu durumdan mutlaka sıkılacaktır. Onun yerine her gün bir paylaşım veya haftada 4-5 paylaşım kendinizi hatırlatmanız açısından ideal olacaktır.

Paylaştığınız veya takipçilerinizin paylaştığı tüm fotoğraflar  yoruma açıktır ve fikirlerinizi beyan  edebilirsiniz. Paylaşımlarınızın altına yapılan yorumlara sizde fikirlerinize katılıp takipçilerinizle etkileşime geçebilir veya takipçilerinizin fotoğraflarına yorum bırakabilirsiniz. Böylece insanların sizin samimiyetinize inanması muhtemel olacaktır.

Son olarak instagram a IOS tabanlı cihazlar için Buradan, Android tabanlı cihazlar için Buradan ulaşabilirsiniz. Bilgisayar versiyonu içinse link Burada.

Kaynak: http://www.gokhansezer.com/

 
Toplam blog
: 16
: 530
Kayıt tarihi
: 21.03.15
 
 

20.05.1980 yılında Sakarya'da doğdum. İlköğretimin bitimiyle baba mesleğine istinaden 1990 yılınd..