Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

kevser şekercioğlu akın

http://blog.milliyet.com.tr/kevser

19 Temmuz '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

EN SON AKILDA KALAN...

EN SON AKILDA KALAN...
 

internetten alıntıdır


En son yaşadığı hisler kalır insanın aklında... O gün ne hissederse o! Eski kırgınlıklar süzgeçten geçmiş, silinmemiştir ama azalmıştır etkisi. Basit bir dudak bükme almıştır kızgınlığın yerini. Bilir ki kaderin ördüğü dantelin motifidir yaşadığı. Bazen bitmesin diye ne fazla emek verdiğini düşünürken bazen de öylece durur bakar bitene-gidene engel olamadan.

 

Her şeyin sorgulandığı-yargılandığı zaman dilimlerinin, tükenmişlikle bitiminde pes eder her şeye, herkes gibi kişi. Hiç aklına gelmeyenler doluşur hiç ummadığı anlarda gözlerinin önüne, aklının tozlu raflarından fırlayarak. Doğuranı-doğurdukları-gelmişi-geçmişi-iyisi-kötüsü-öylesineler-öyle değildiler volta atar sırasız ve sormadan. Gülüşmeler-kızgınlıklar-konuşmalar-gülüşmeler-kapı çarpmalar-sevgiyle sarılmalar-ağlamalar-gülmeler...

 

O çok gülünen her şey çoktan tebessüme dönmüştür farkında olmadan. "O gün o kadar gülecek ne vardı?" "O gün o kadar kızacak ne vardı?" sorularıyla kafa patlatmalar aklını uzun bir an kurcalasa da o da gider yaşandığı anın sayfasına. Gönül kırıklıklarının Yaradanın gözünde dikkate alınmaması için yalvarmalar. Mühebbete mahkum etmeler ve yaşananların ağırlıklarından, ve her şeye rağmen sınırsız sevgilerden dolayı hafifletici sebeplerden af kararları. Okyanusun gel-gitlerinin bile öylece bakakaldığı inişler çıkışlar...

 

Hani o ölesiye sevmeler, dünyadan onun için vazgeçmeler bile alim cümlelerine döner zamanı gelince-zaman geçince. Terazilere sığmayan heveslerle kavuşulan her şey -eh işte öylesine- dönen ne çok şey yaşamışızdır farkına vara vara. Her şeyden geçilir ve kaderin eline teslim eder insanı ve çok sevdiklerini. Kendi yaptıkları, sebepli yapamadıklarının terazisinin bir türlü dengede duramamasının getirdiği baş dönmeleri fır-fır döndürür durur hislerin çarkı feleğini. Feleğin bile "Ben burada oturuyordum, ne oldu anlayamadım." demeleri.

 

Bazen yalvarmalar yetmez düzeltmeye bazen de susmalar engel olmaz bitişlere. Hayat örer dantelini. Kimi zaman çorap geçirir başına kimi zaman da hırkasını ters giydirir adama. Her ne olursa olsun tamamlar kader yolundakini menziline ulaştırmaya. Basittir aslında duvarla topun birbirine çarpması. Kader belirler sanırsın ama senin duruşun belirler duvar mısın yoksa raket mi? Senin elinde. Hepsinde bir güç var görülen-görülmeyen. Yarışta değilsin yorma kendini diye yalvarmalar, hem duvara hem topa... Yarışta değilsin yorma kendini, yaşamak senin görevin YAVAŞ VUR hangisinin karşısındaysan hem topa hem duvara.

 

İki kere iki dört gibi net, hayat vefasızları sevmez. Bir tabak yemek varsa önünde önce verene şükredeceksin sonra pişirene ellerine sağlık dilekleri. Gerisi gelir. İyilik de kötülük de baki. Zamanı gelince görülmeyenler de görülür, bilinmeyenler de bilinir. Bir bakmışsın geçmiş yıllar su gibi. Zaman da su gibi aklar bütün acılı yaşanmışlıkları yeter ki sonu hayır gelsin. Hayır gelsin hayır getirsin gelen günler dilekleri.

 

Ne diyordun yıllardır "Bir güven bir de saygı.". Ne bir ödüldür ne de bir ceza yaşananlar. Doğumla ölüm arasında gidip gelen yolun getirilerinde kavuşmalar. Düzenli tutmaya çalıştığın düzenin bazen ters-yüz olur. Dağınıklığı da seversin tembelliği de. Nasıl olsa toparlanmıyor böyle kalsın biraz da nakaratları. Biraz toparlan, biraz dinlen bu da bir süreç her şey gibi gelip geçecek yaşanan her şey gibi. Hiç bir şey eskisi gibi olmasa da yepisyeni olacak, yenilerde şekillenecek kaderin parmaklarındaki marifet oranında.

 

Orada bir hedef, yürüyoruz adım-adım. Kiminin derdi sağlık için yaşamak kiminin derdi de yaşamayı taşımak. Kimi şükreder kimi küfür... Bazen top bazen de duvar olmak düşer payımıza. YAVAŞ VUR görevin aslında sana ait olmayan  emanet bir yaşamak.

 

 
Toplam blog
: 374
: 869
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1965 Akçakoca doğumluyum. Evli ve dört kız annesiyim, küçük bir kızın  anneannesiyim. A.Ü. Halkla..