Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '15

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Ebeveyn Ehliyeti uygulaması

Ebeveyn Ehliyeti uygulaması
 

EBEVEYN EĞİTİMİ


"MERSIN’DE ANNE (27 ) VE BABA (30) , BEBEKLERINI EVDE TEK BAŞINA BIRAKARAK IŞE GITTI. SAATLERCE EVDE TEK BAŞINA KALAN 4 AYLIK DAMLA BEBEK, AKŞAM BABASI EVE GELDIĞINDE YATAĞINDA ÖLÜ BULUNDU."
 
İçim parçalandı bu haberi sabah TV'de izlerken, nasıl bir vurdumduymazlık, nasıl bir sorumsuzluktur bu... Ana baba oluyoruz, Allah'ın bize verdiği bu mucizeye nasıl bakıp, büyüteceğimizi, nasıl doğru anne, baba olacağımızı, Çocuğun psikolojisini, ve en önemlisi bir canlı dünyaya getirirken onun sorumluluğuna hazır olup olmadığımızı, Psikolojik olarak nasıl hazırlık yapacağımızı, bebek doğurduktan sonra "loğusa sendromu"na girersek nasıl çıkacağımızı, Babaların bu aşamalardaki rollerinin nasıl olacağını, Biliyor muyuz?
 
Ana- Baba olabilmek için gerekli donanıma sahip olmak için gerekenler böyle bir kaç cümleyle anlatılacak öğrenilebilecek şeyler değil. Herkes kendi ailesinden ne gördüyse ya da kitaplardan ne okuyor ve bizim kafamıza ne yatıyorsa onları uyguluyoruz,
Çocuklarımız bir nevi deneme tahtası oluyor.
 
"Ebeveyn Eğitimi" muhakkak olmalı.
Üniversitelerde seçmeli ders mi olur, (zorunlu ders olmalı bence),
Evlenmeden önce alınması gereken bir belge mi olur? Bunun için acilen düzenleme yapılmalı, Devlet her şey için Genelge, Tebliğ, Yönetmelik çıkarıyor, Aile ve Sosyal Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın organize edeceği bir programla bu ele alınmalı, Eğitim sonrası da "EBEVEYN EHLİYETİ" verilmeli, sonra istediğin kadar çocuk yap.
 
Çok çocuk yapmak değil marifet, iyi çocuk yetiştirmek, doğru ebeveyn olabilmek marifet,
Kıytırık bir arabayı, motoru kullanamıyorsunuz ehliyetiniz olmadan, ama bir Can emanet ediliyor Yaradan tarafından sana. Sen onu büyütmek için sıfır eğitimle, doğaçlama trafiğe çıkıyorsun ! Bu çok ağır bir yük değil mi?
 
Toplam blog
: 306
: 1007
Kayıt tarihi
: 29.01.08
 
 

Çevre Mühendisiyim. Kitap okumayı, film izlemeyi, yazı yazmayı seviyorum. 2 erkek çocuk annesiyim..