Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '18

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Ege'nin İncisi...

Ege'nin İncisi...
 

Ege'nin İncisi...


Bodrum... İnsanın adını duyunca bile içinde bir doğmaya yakın güneş ışıltısı, denizin sakız rakısı kokusu, huzurun bir diğer adı hissi oluşuyor. Bunların yanı sıra bir çok hikayeye ev sahipliği yapmıştır, Bodrum... Zeki Müren’in hayranlığı, şarkıların her bir kelimesinde ruhunu barındıran ve koylara resmedilmiş mucizesi ile hala bütün kıtasına ev sahipliği yapmaya devam etmektedir.

Bir çok beldesi ile ayrı ayrı güzelliklerin hepsine hayranlık uyandırmaktadır. Turgutreis’in sakinliği, Gümüşlük’ün ışıltısı, Gümbet’in kıyı rakısındaki huzuru, Türkbükü’nün eşsiz eğlencesi ve Bitez’in hala hiçbir şey kaybetmeyen kırsal mucizesi... Her bir beldesinde herkese hitap edecek imkanlar sunarak Bodrumluluğunu sürdürmektedir.

Gündüzü ayrı gecesi ayrı güzel... Ah o denizinin kokusu, tuzlu tadı, güneşinin tatlı terleten kızgınlığı ile muhteşem tatil ve dinlenme imkanı sunmaktadır. Ne bunaltıcı bir sıcak havası vardır ne de dondurucu deniz havası... Her bütçeye uygun konaklama seçenekleri ile her sene daha çok misafir ağırlamaktan mutlu olduğunu misafirlerini uğurlarken yarattığı ‘’ gitmek istememe ‘’ hissinden anlayabilirsiniz.

Koylarının kartpostal havasında sanki çizilmişcesine bir çok tekneye koynunu açtığı gerçeğini göz ardı etmemek gerekir. Özellikle havuz diye isimlendirdikleri Orak Adası... Resmen bağımsız bir denize, dinginliğe ve eğlenceye sahiptir. Havuz denilmesinin sebebi, diğer koylar denizin açık yerlerinde ve derinliklere sahipken Orak Adası havuz misali bel seviyesinde sığ ve beyaz kuma sahip olduğu için denizin içerisinde neler olduğunu çıplak göz ile görebilirsiniz. Ayrıca ziyaret ettiğiniz teknelerin sunduğu imkanlar ile muhteşem eğlencelere tanık olabilirsiniz. Bodrum’a yolunuz düşerse eğer merkezdeki korsan teknelerine kayıtlarınızı yaptırıp mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Temmuz ve Eylül aylarında bir başka güzel olan Bodrum da gece gündüz yapabileceğiniz bir çok şey mevcuttur. Gündüzleri koyların ve kıyı denizin keyfini çıkarırken geceleri merkezde her zevke hitap eden mekanlarda vakit geçirebilir, çarşısında alışveriş yapabilir ve kıyı restaurantlarında sakız rakısı içerek günü batırabilirsiniz. Her şekilde huzuru iliklerinize kadar yaşayacağınız Bodrum’a hayatınızın herhangi bir evresinde mutlaka yer vermelisiniz.

Zeki Müren’i anmayı, sakız rakısı içerek günü batırmayı, Orak Adası’nı ziyaret etmeyi ve huzur ile keyfini çıkarmayı unutmadan yaz bitmeden rezervasyonlarını yaptırın derim. Şimdiden Bodrum’u tercih edecek olanlara iyi tatiller diliyorum.

 

 
Toplam blog
: 99
: 120
Kayıt tarihi
: 30.03.18
 
 

Merhaba :) Herkesin yazmaya olan isteği ve hayranlığı ile burada buluşabiliyor olmasından çok büy..