Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '07

 
Kategori
Çocuk Oyunları
 

Eğitici 2-4 yaş çocuk oyunları

Kurabiye, poğaça yaptığımda kuzumun ellerini iyice yıkar, malzemelerini koyarım kaba prensesim yoğurur, ben de onu izlerim. Mutluluğunu görmek , gözlerinin ışıltısıherşeye bedel... şekilsiz, hamurlar kirlenmiş mutfak kimin umrunda...

Hamur ile oynamak, sıkmak ve yuvarlamak çok keyiflidir. Çocuğunuz iki yaşından itibaren hamur ile oynayabilir fakat yememesine dikkat edin, marketten satın alabilir ya da evde kendiniz yapabilirsiniz.

Kıvrılan yılanlar – Bir parça hamuru düz bir zemin üzerinde yuvarlayıp uzun sosisler yapın. Bir ucuna göz için iki tane delik açın ve yılanınızı hafifçe kıvırın.

İzler – Hamuru açarak geniş yassı bir yuvarlak yapın ve çocuğunuzdan ellerini hamurun üzerine bastırarak izini çıkarmasını isteyin. Tarak, çatal, elek gibi eşyaları iz çıkartmak için kullanabilirsiniz. Eski olmalarına dikkat edin çünkü kullanıldıktan sonra temizlemek imkansız olabilir.

Çay zamanı – Kalın bir parça oyun hamurundan yaptığınız kekin üzerine, küçük yuvarlak bir parça hamurdan vişne yapıp kendinize çay partisi hazırlayabilirsiniz.

Şekiller ve modeller – Bir parça oyun hamurunu yuvarlak ve yassı hale getirip üzerinde su bardağı, saklama kapları, yumurtalıklar gibi şeylerle bastırarak çeşitli şekiller çıkarabilirsiniz.

Renk değişimi – Yeni renkler yapmak için değişik renklerdeki hamurları karıştırın. Kırmızı ve sarı turuncu olacak, kırmızı ve mavi mor, mavi ve sarı ise yeşil.

Hamurunu kendin yap – 2 ölçü un, bir az tuz, 1 ölçü su ile 2 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırın ve yoğurun. İstediğiniz renkte gıda boyası ekleyin. Bu kadar basit.

 
Toplam blog
: 86
: 8215
Kayıt tarihi
: 07.10.07
 
 

Çocuk yetiştiriyorum dünyanın en zor, en güzel, en önemli işi değil mi? İşim bu. Vizyonum, Eğ..