Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '18

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Emekliliğin Yaşla İlgisi Yok Durum Emekli Eder, Değilse İşte Böyle 38’de Emekli Olur 65’de Çalışır

Emekliliğin Yaşla İlgisi Yok Durum Emekli Eder, Değilse İşte Böyle 38’de Emekli Olur 65’de Çalışır
 

20 yıl 25 yıl çalışıp sonra emekli olacaksın demişsin. O da girmiş çalışmış. Misalen 38 yaşında emekliliğe hak kazanmış.

Peki, Cumhurbaşkanının dediği gibi 38 yaşında emekli olunur mu? Ve 65 yaşında halen çalışan var.

Emekliliğin anlamı çalışma gücünü kaybetme değil mi? Sen böyle yaş tarih gibi şeyler koyarsan çalışma gücünü kaybetmeden(38 yaşında) emekli olur, çalışma gücünü kaybettikten sonra da (65 yaşında) çalışmaya devam eder.

Madem emeklilik “çalışma gücünü kaybetme” niye yaşa bakıyorsun niye tarih koyuyorsun çalışma gücünü kaybedince emekli olsun. Nasılsa çalıştığının (hem çalışırken hem de emeklilikte) karşılığını almayacak mı?

Çalışma gücünü kaybettiğini nasıl tespit edeceğiz?

Kerim Korkut emeklilik sisteminde; kurum emekli etmek istediği (ya da artık emekli olması gerektiğini düşündüğü) çalışanının belli bir yaşa gelince(sağlık sorunları vs. ayrı konu)ilgili resmi kurumdan (Bölge çalışma müdürlüğü ya da mahkeme gibi) çalışma gücünü kaybedip kaybetmediğinin tespitini isteyecek. Sonuca göre emeklilik işlemi başlatılacak ya da devam.

İkinci yol ise kişi aynı gerekçeyle (artık çalışamıyorum) emekliliğini isteyecek. Kurum kabul etmiyorsa yine aynı şekilde çalışma gücü tespiti yaptıracak ve sonuca göre çalışanı emekli edecek ya da talebini reddedecek.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..