Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '18

 
Kategori
Güncel
 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Muhalefet Yeter Sayısına Rağmen Kabul Edilmezse Demek ki Erdoğan Haklı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Muhalefet Yeter Sayısına Rağmen Kabul Edilmezse Demek ki Erdoğan Haklı
 

Erdoğan’ın iddiası: Erken emekli olunuyor(38 yaşında bile emekli olunabilecek) ve 700 milyar lira gibi bir maliyeti var.

Emeklilikte yaşa takılanlar da haklı… Kanunda yazmışsın şu kadar süre çalışıp şu kadar prim ödediğin zaman emekli olursun demişsin; sonra, yaşın dolmadı yaşını bekle.

Emekliliğin anlamı çalışma gücünü kaybetme değil mi? Sen böyle yaş tarih gibi şeyler koyarsan çalışma gücünü kaybetmeden(38 yaşında) emekli olur, çalışma gücünü kaybettikten sonra da (65 yaşında) çalışmaya devam eder.

Madem emeklilik “çalışma gücünü kaybetme” niye yaşa bakıyorsun niye tarih koyuyorsun çalışma gücünü kaybedince emekli olsun. Nasılsa çalıştığının (hem çalışırken hem de emeklilikte) karşılığını almayacak mı?

Çalışma gücünü kaybettiğini nasıl tespit edeceğiz?

Kerim Korkut emeklilik sisteminde; kurum emekli etmek istediği (ya da artık emekli olması gerektiğini düşündüğü) çalışanının belli bir yaşa gelince(sağlık sorunları vs. ayrı konu)ilgili resmi kurumdan (Bölge çalışma müdürlüğü ya da mahkeme gibi) çalışma gücünü kaybedip kaybetmediğinin tespitini isteyecek. Sonuca göre emeklilik işlemi başlatılacak ya da devam.

İkinci yol ise kişi aynı gerekçeyle (artık çalışamıyorum) emekliliğini isteyecek. Kurum kabul etmiyorsa yine aynı şekilde çalışma gücü tespiti yaptıracak ve sonuca göre çalışanı emekli edecek ya da talebini reddedecek.”

Bakın işte Kerim Korkut’un düşünceleri dikkate alınsa böyle çıkmazlara girmeyeceğiz…

Şimdi kime ne diyeceğiz? Muhalefette de bu konuda bölünme olduğu söyleniyor, ortada kaldık. Erdoğan haklı 38 yaşında emekli mi olunur. Öte yandan yaşa takılanlar da haklı, ne dedinse yapmış niye beklesin ki.

Çift maaş olayına ben temelden karşıyım, bir kişi iki ayrı maaş alamaz. Emekli ol yeniden işe gir bir maaş daha al. Emekliyi çalıştırdığımız sürece bizde işsizlik bitmez. Geçinemiyormuş. Niye? Emekli demek bir karı bir koca demek değil mi? Başkalarına da mı bakıyorsun yoksa? “Çocuklarım işsiz.” Sen yeniden işe girdiğin için olmasın! Onların işine giriyorsun! Gencecik insanlarımız işsiz güçsüz gezerken emekli çalıştıranları milletin vicdanına havale ediyorum!

İnsanlarımızın bu tür yollara başvurmasının yerine emekli maaşlarının iyileştirilmesi gerekir, 700 lira emekli maaşı alan napsın!

Kerim Korkut sizin işinize gelmez, onun için zaten itibar etmiyorsunuz, bazıları gibi bol keseden dağıtsak…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..