Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '16

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Emekliye promosyon yok!..

Emekliye promosyon yok!..
 

Bunu ben söylemiyorum. Yeni, yepyeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müzzinoğlu söylüyor.

Daha geçenlerde eski bakan Süleyman Soylu, çalışmaların son aşamaya geldiğini söyleyerek, Bayram öncesi birşeyler yapacağız demişti. Ancak İçişleri Bakanlığına kaydırılınca, emeklinin promosyon hayali bir başka bahara kaldı.

Ülkemizde yaklaşık 11 milyon insanımızı ilgilendiren ve emekli maaşlarının ödendiği kuruluşlar ile bankalar arasındaki anlaşmanın karşılığı olarak emekli vatandaşlarımıza promosyon ücreti verilecekti.

Daha önce yapılan açıklamalar doğrultusunda emeklilerin promosyon ücretinin kesin belirleneceği tarih olarak Haziran ayı denilmişti. Ne yazık ki Eylül ayı itibari ile bu anlaşma hala yapılamadı.

Emekli promosyon ücretinde yeni bir gelişme var.

İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik yeni Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan o yeni açıklamaları...

Emeklilere promosyon NE ZAMAN verilecek?

Bizim emeklilere öyle bir taahhüdümüz yok!

Emekliye promosyon ücreti NE KADAR olacak?

Olmayan bir ücretin miktarı olur mu?

Emekli insanlarımızı fazlasıyla gerginleştiren bu sorulara böyle devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu gerçekleri açıklayıverdi.

Bakan Bey emeklileri sevindirecek bir müjdeyi daha önce vererek şöyle demişti:

"Bayramın kendisi bir müjdedir.

Müjdeleri bayramdan sonra vermek lazım!

Bayramın kendi müjdesi üzerine bir müjde vermek doğru olmaz. İnşallah  emekliye promosyon konusu yalnız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının değil, hükümetin de gündemi.

Bankalarla emeklimizin kazanımı anlamında en ideal çözümü üretebilmek adına pazarlıklarımızı, görüşmelerimizi devam ettiriyoruz.

Acele edersek kolay!

Bankacıların verdiğini kabul edelim, müjdeyi yarın verelim ama emeklimizin bu anlamdaki beklentilerini en ideal çözebilmek adına onlar da biz de zorluyoruz.

Bir bilek güreşidir devam ediyor. İnşallah bilek güreşini Sayın Başbakan'ımıza teslim edeceğiz. O, bileği olması gereken şekilde bükecektir. Herhalde bu yılsonuna kadar ümit ediyoruz sonuçlandırırız."

Emeklilerin acele etmemesi gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Acele  ederlerse arzu ettikleri gibi sonuçlandıramayabiliriz. Çok farklı emeklilik maaşları olduğu için bu konuda tek rakam yok ama kamuoyuna, basına yansıyan rakamlar, afaki rakamlar." ifadelerini kullanmıştı.

Tekirdağ’da katıldığı programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu bu kez emeklilere maaş aldıkları bankalardan promosyon verilmesine yönelik tartışmalarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Ne Bakan olarak ne hükümet olarak bizim emeklilerimize promosyon adı altında herhangi bir ödenek ya da para verme şansımız yok. Yetkimiz yok, böyle bir taahhüttümüz yok.”

Eveeettttttt……

Değerli emeklilerimiz, yıllık iki maaş ikramiyeyi görmezden gelip, üç kuruşluk promosyonun ne zaman verileceğini dört gözle beklerken, bakan bey boşuna beklememenizi söyleyerek, sizi büyük bir beklentiden kurtardı(!)

Bende bir emekli olarak, daha önce emekli maaşımı taşıdığım bir bankadan 450 lira promosyon almıştım. Bu nedenle bir beklenti içinde değilim.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..