Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '16

 
Kategori
Sinema
 

Emektar oyuncu Nezih Tuncay'da göçtü aramızdan

Emektar oyuncu Nezih Tuncay'da göçtü aramızdan
 

Nezih Tuncay ( 1945- 29 Haziran 2016)


Şairlerimizden yanılmıyorsam Hasan Hüseyin Korkmazgil bir şiirinde  “Haziran’da ölmek zor “ diyordu. Bu yıl Haziran ayında kimler gitmedi ki… Yakın zamanda Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ü kaybetmiştik. Bir iki gün önce İstanbul’da Atatürk Hava Limanında üç patlamada 43 vatandaşımız ölmüş ve 248 vatandaşımızda yaralanmıştı.  Ölenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara da Allah’tan acil şifalar diliyorum. Ailelerine ve baş sağlığı diliyorum.  

Bu yıl Haziran ayı hç iyi geçmedi… Sözün bittiği yerdeyiz…

Türk sinema ve tiyatro  sahnesinde bir koca çınar daha yıkıldı. Emektar  oyuincu Nezih Tiucay’ da elveda etti aramızdan…

Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Nezih Tuncay dün hayatını kaybetmiş bu acı haberi oyuncunun oğlu sosyal medya hesabı üzerinden sevenlerine duyurmuştu.Devekuşu Kabare’nin önemli oyuncularından olan bir döneme damgasını vuran Nezih Tuncay 71 yaşındaydı.. Ünlü oyuncunun sıkıntılı ve hastalıklarla geçen döneminde, akbil bile basamayacak kadar maddi anlamda güç, bir o kadar da hastalıklı ve içler acısı durumu magazinkolik.com kameralarına yansımıştı.

Çekilen görüntülerle o dönemde yapılan haber bir hayli ses getirerek, emektar ve gerçek sanatçıların dramlarına da bir kez daha parmak basmıştı.

Sırasıyla  Arena Tiyatrosu, Sezer Sezin Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Tiyatrosu ve Lale Oraloğlu Tiyatrosu'nda çalışan usta oyuncu Tuncay, uzun süre Devekuşu Kabare topluluğunda yer alan Mahallenin Muhtarları, Rus Gelin ve Yaprak Dökümü gibi çok sayıda dizide oynayarak halk tarafından oldukça beğenilen ve sevilen  Nezih Tuncay 29 Haziran 2016 günü hayata   gözlerini yumdu.

30 Haziran 2016 Perşembe günü ailesi ve sevenleriyle birlikte Maltepe Camii’de ikindi namazından sonra cenaze kılındıktan sonra   dualarla Maltepe Mezarlığında  toprağa verildi.

Usta  oyuncu, sinemacı ve tiyatrocu Nezih Tuncay anılarıyla ve  oyunlarıyla  her zaman aramızda  saygıyla ve  sevgiyle  anılacaktır. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun diyorum. Başta ailesi     ve tüm senlerine   baş sağlığı diliyorum.   

Abdülkadir GÜLER 

30 Haziran 2016- SÖKE

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..