Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Emre'yi Trabzon'da taammüden yok etme

Emre'yi Trabzon'da taammüden yok etme
 

EMRE doğru olanı, “insan” olanın yapması gerekeni yaptı. Sadece futbolunu oynadı, golünü attı ve verilen görevi yerine getirdi. 

Trabzonspor-Fenerbahçe maçını “basiretsiz yönetimi” ile katleden karşılaşmanın Hakemi Mustafa Kamil ABİTOĞLU maçı oynatıp bitirmek için tüm “saha içi olumsuzluklara” rağmen olağanüstü çaba gösterdi.    

EMRE’nin maç sırasında başta ”fanatik” Trabzonspor taraftarına, futbolcuları ZOKORA ve COLMAN’a gösterdiği “yüksek sabır katsayısı” ve “hoşgörü” Emre’yi “taammüden yok etmek” isteyen “şer güçlerine” karşı koymadır.

EMRE’yi “ilahlara kurban etmeyi” aylar önce başlatan “dahili”  ve “harici” “şer güçleri” Emre’nin özellikle köşe vuruşlarında “fanatik” Trabzonspor taraftarının sahaya attığı “yabancı maddeler” ve “küfürlere” karşı “sabır” ve “dirençle” görevini  yerine  getirmesini hayret ve şaşkınlık içinde izlemişlerdir.

Hatta saha içinde “sinir” ve “stresini” kontrol altına alamayan futbolcu arkadaşlarını “yüksek deneyimi” ile yatıştırma başarısı göstermiş, oyunun seyrine olumlu katkısı olmuştur.

“Fair Play” adayı gösterdiğim, şarap gibi yıllar geçtikçe “deneyimi” ve “değeri” artan “hümanist,” “saygın” ve “örnek” “spor adamı” Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol GÜNEŞ’in Trabzonspor fanatiklerine sakin olmaları ve her türlü şiddetten uzak durmalarını istemesi örnek bir davranış olmuştur.

Maçın Hakemi ABİTOĞLU’nun arka arkaya gösterdiği yanlış kartlar ve kararlar oyunun “stresini” yükseltmiş sahada“güven” ortamı kaybolmuştur.

Böylece oyun sırasında “hoşgörü” ortamı erozyona uğradığı için en küçük hamle dahi rakip oyuncu tarafından “kasti davranış,” “taammüden” yapılmış olarak algılanmıştır.

“Play-off”un ağırlığı altında ezilen ABİTOĞLU bir çok  pozisyon içinde kartını kullanmak yerine futbolcuya sözlü uyarıda bulunmuştur.   

Oyunun kırılma noktası şöyle gelişmiştir. Hakem ABİTOĞLU, önce COLMAN’ın EMRE’ye sert hareketine kart göstermedi.

Sonrasında ise, ZOKORA’nın  sanki “kin kusar” gibi “taammüden” EMRE’ye “acımasızca” giriştiği hareket kesinlikle Dünya’nın her futbol karşılaşmasında” kırmızı kartı” gerektirir.

Böylece, EMRE’nin “sabır taşı” çatladı, rakip oyuncuya küfür etti. EMRE’yi yaptığı küfür nedeniyle kesinlikle onaylamıyorum.

Ancak, Trabzonspor yöneticileri ve futbolcuları en küçük bir olayda dahi ortalığı ayağa kaldırarak Trabzon ve ülke futbol kamuoyunu yanlış yönlendiriyorlar.

Trabzonsporlu yöneticilerin yönlendirdiği ZOKORA, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı seremonisinde ve oyun sırasında “kültürlerarası iletişimde” “dostluk,” “barış” ve “sevgi-saygı” simgesi olan EMRE’nin “elini sıkma” girişimini karşılıksız bırakmıştır.

Trabzonspor’un amacı ”FAIR PLAY” mi, yoksa NE?     

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..