Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '17

 
Kategori
Eğitim
 

En Garanti Meslek: İstediğin Meslek!!

En Garanti Meslek: İstediğin Meslek!!
 

 
Saat 07:30.. Uyanıyorsun ancak değil okula gitmek gözünü dahi açmaya gücün kuvvetin yok! Yatakta dönüp duruyorsun sonra ve vücudun sana okula gitmemek adına oyunlar oynamaya başlıyor. Akşam geç de yatmıştın, başın da çok ağrıyor zaten bir arkadaşına imza attırırsın bir şeycik de olmaz! 
 
2 yıllık ya da 4 yıllık hiç farkı yok, bir şekilde böyle geçiyor. Yalanlar, bahaneler diz boyu, ama aile mutlu ne de olsa çocuğu üniversitede okuyor! Dahası var mı bir de ilk seneden gitti. Harika! Sonra didiniyor anne, baba aman çocuğu elin yerinde eksikli kalmasın, aman şusu eksik olmasın aman busu eksik olmasın. Sonra mezun oluyor çocuk, şimdi nerede: Kürkçü dükkanı! Hani iş? E yok!
 
Şimdi sorarım size bu tasvirini yaptığım 'KENDİ İSTEMEDİĞİ' bölüme giden bir öğrencinin okul döngüsü. Daha da kötüsü sadece çevresindeki arkadaşları ilk seneden üniversiteye gittikleri için kendi kendine ezilen öğrencinin, bir de akraba, eş, dost (sözde) lafıyla hareket edilmesinin hüsranla dolu sonucu. İşte bu yüzden birçok öğrenci sabahleyin okula gitmemenin, imza attırabilmenin hesaplarını yapıyor kafasında ve yine bu yüzden birçok iş yerinde yüzü gülmeyen, yaptığı işe sevgisi bir yana dursun saygısı dahi olmayan insanlar türüyor. 
 
Burdan yerleştirme sonuçları açıklanan öğrencilere, annelere, babalara, diğer tüm dış kapının mandallarına söylüyorum: 'EN GARANTİ MESLEK: KENDİ İSTEDİĞİN MESLEK!!'. Lütfen bunun bilinciyle yaklaşın bu hayatınızın en belirleyici kararına. Dünyanın sonu değil dünkü 'Hiçbir yere yerleştirilemediniz' ibaresi. Sizden gönülden ricam yerleştiyseniz de dahi istemeden, mutlu olmadan yapacaksanız o mesleği yol yakınken geri dönmeniz! 
 
Umut ediyorum ki her akşam kurulan sofrada bir tabağın, bir sene daha durmasının kimseye bir zararı yoktur.
 
Sevgiyle kalın..
 
Toplam blog
: 5
: 204
Kayıt tarihi
: 26.07.17
 
 

Hiç. ..