Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

En Popüler Estetik Cerrahi Prosedürleri

En Popüler Estetik Cerrahi Prosedürleri
 

estetik cerrah güncel öztürk


Bugünlerdeki en popüler estetik operasyonları arasında lipoplasty (liposuction), meme implantı, burun estetiği, botoks ve dudak dolgusu operasyonlarıdır.

Liposuction,yöntemiyle vücuda tıpkı bir heykel gibi şekil verilebilir. Vücuttaki inatçı yağlar, bu yöntem ile fazlalık olan bölgelerden alınabilmektedir. Küçük bir kesi yoluyla cerrahınız vakum yöntemiyle yağı alır. Birkaç gün yağ alınan bölgede şişme ve hassasiyet oluşabilir, işlemin ardından birkaç gün işe gitmeyerek dinlenmek iyileşme sürecinizi hızlandırır ve kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

Meme implantları,cerrahi yöntemlerle göğüs dokunuzun içine ve göğüs kaslarınızın altına ya da göğüs kasınızın altına ve göğüs duvarı arasında yerleştirilebilir. Ameliyattan bir – iki gün sonra yataktan kalkabilirsiniz, ancak üç ila yedi gün boyunca yıkanmanız mümkün olmayabilir. Ameliyattan birkaç gün ya da bir hafta sonra işe dönmek için kendinizi yeterince iyi hissedebilirsiniz, ancak en az iki – üç hafta boyunca herhangi bir şiddetli egzersiz yapmamalısınız.

Bir cerrah, burnunuza istediğiniz şekli verebilir. Bu işlem için burun derinizi kaldırarak kemik ve kıkırdak dokunuza gereken müdahaleyi yapabilir. Burun estetiği ameliyatından sonra bir veya iki gün yatmanız gerekebilir. İlk üç gün burun şişliğinizi önlemek ve şeklinin oturmasını sağlamak için alçı uygulanabilir. Üç hafta içinde burnunuz normale dönmüş olur. Bu operasyonda da bazı aktiviteler için biraz sabretmeniz gerekebilir.

Mimik kullanımı ve yaşlanmaya bağlı olarak cildinizde kırışıklıklar ve sarkmalar başlamış olabilir. Yaşa bağlı cilt sarkmalarını gidermek için yüz germe ve face-lift gibi yüz kaldırma teknikleri uygulanabilir. Ameliyattan sonraki bir – iki hafta süresince yüzde uyuşukluk hissedilebilir. Yaklaşık iki hafta sonra yüz normale dönmüş olur. İyileşme süresince ilk birkaç gün boyunca yüzünüzü zorlamamalı ve güneşten uzak kalmalısınız.

Botoks enjeksiyonları alın, kaş arası ve göz çevresindeki kırışıklıkları düzeltmek için kullanılır. Bu prosedürle yüz bölgesindeki kırışıklığa neden olan kasların hareketi azaltılarak dondurulur. Enjeksiyon uygulamasından hemen sonra gündelik yaşantıya dönülebilir. Ancak enjeksiyonların etkisi kalıcı değildir. Her 3 ya da 4 ay içerisinde tekrarlanması gerekir.

Sevgiyle kalın.

 

Op.Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

instagram takip: guncelozturk

facebook: guncelestetik

 

 

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..