Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '16

 
Kategori
Pazarlama
 

En değerli varlığımız ' Elimizdeki Müşterimiz '

En değerli varlığımız ' Elimizdeki Müşterimiz '
 

En Değerli Varlığımız ' Elimizdeki Müşterimiz '


Yeni bir müşteri kazanabilmek için ne kadar para ve zaman harcıyorsunuz? Her firma yeni bir müşteri kazanabilmek için ciddi reklam ve personel giderine katlanmaktadır ve bu işi planlı yapmadıkları için sonrasında ise iyi hizmet veremeyip bu müşteriyi kaybetmektedirler. Bu giderlere katlanmak yerine mevcut müşteriye daha iyi hizmet vermek, ihtiyaçlarına uygun yeni ürünler araştırmak, bulmak, getirmek daha iyi bir sonuç vermez mi?
 
Mevcut müşteriye en iyi hizmeti verdiği kanısına varmadan piyasada yeni müşteri arayan firmaların sonunun iyi olmayacağını düşünüyorum. Çünkü mevcut müşterileri korumak daha değerlidir. İyi hizmet vererek çapraz satışlar yapmaya çalışmak daha güzel sonuçlar doğurabilir.
 
En önemlisi, eski müşterinize hata yapma şansınız vardır. Bizim de bazen hizmet kalitemizde iç veya dış nedenlerden dolayı düşüşler olmaktadır. Daha önce bizden alışveriş yapıp memnun kalmış bir müşterimize karşı bizim ufak da olsa bir kredimiz vardır. Bir hatamız olursa durumu izah edip bir şekilde çözüm üretebiliriz, fakat yeni müşteri acımasızdır, belki de başka yerde canı yanıp size gelmiştir ve o zaman daha da acımasız olur.
 
Sonuç olarak;
 
Müşteri sadakatına önem verip bunu sağlamanın ve geliştirmenin peşinde olun. Yeni müşteri bulmak eski müşteriyi tutmaktan daha maliyetli ve daha zordur. Yeni müşteri bulmak için harcayacağınız para ve efor yerine mevcut müşterilerinize daha iyi hizmet vererek onları mutlu edip, onların sizi başkalarına önererek müşteriler yönlendirmesi daha güzel olmaz mıydı?
 
Toplam blog
: 37
: 259
Kayıt tarihi
: 23.05.16
 
 

2006 yılından beri E-Ticaret ile uğraşırım. Pazarlama, E-Ticaret, Ekonomi, Markalaşma vb. konular..