Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '14

 
Kategori
Egzersiz
 

En etkili vücut geliştirme teknikleri

En etkili vücut geliştirme teknikleri
 

Vücut Geliştirme Teknikleri


Vücut geliştirmede önemli olan birçok şey bulunuyor. Vücut geliştirme teknikleri her zaman vücut geliştirme hareketlerinden çok daha etkilidir. Ancak kişilerin metabolizması kişiden kişiye göre değişiklik gösterdiği için her vücut geliştirme tekniği kişiler üzerinden aynı etkiyi vermiyor. Bu nedenle vücudunuzun yapısına ve metabolizmasına göre doğru tekniği tercih etmeniz gerekiyor. Doğru teknik ile sizde istediğiniz sonucu kısa sürede sağlayabilirsiniz.

Çoğu kişi kaslarını hızlı bir şekilde geliştirmek için daha ağır yükler kaldırmak ister. Ancak her zaman ağır yük kaldırmak kasların gelişmesini sağlamaz. Çünkü doğru tekniklerin tercih edilmesi son derece önemlidir. Yani ağır yükü yanlış teknikle kaldırdığınız zaman alacağınız sonuç daha hafif yükü doğru teknikle kaldırdığınız zaman alacağınız sonuçtan daha kötü olacaktır. Yani Vücut geliştirme hareketleri yaparken her zaman doğru teknikleri tercih etmeniz gerekiyor. Doğru teknikler ile sizde istediğiniz sonucu kısa sürede sağlayabilirsiniz.

Vücut geliştirmede önemli tekniklerden bir tanesi de aynı hareketlerin sürekli olarak tekrarlanmamasıdır. Eğer hareketleri sürekli olarak tekrarlarsanız o zaman kaslar aynı harekete belli bir süre sonra alışacak ve kas gelişimi yavaşlayacaktır. Bunun yerine her zaman farklı hareketleri tercih etmeniz daha sağlıklı sonuç verecektir. Ayrıca bir antrenman sırasında sürekli aynı kaslara yüklenmemelisiniz. Her kas çalışmasından sonra belli bir süre dinlenmeli ve farklı kas gruplarını çalıştırmalısınız. Ayrıca her gün her gün kas çalışmak kasların aşırı yorulmasına ve yıpranmasına neden olacaktır. Bu nedenle kas çalışması yaptıktan sonra kesinlikle dinlenmelisiniz. Bu sayede vücudunuzdaki kaslar dinlenecek ve böylece gelişim sürecini tamamlayacaktır. Unutmayın ki kasların gelişimi antrenman sırasında değil de uyurken gerçekleşir.

Vücut geliştirme programı hazırlarken kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir şey daha bulunuyor. Antrenmana başlarken ısınmak her zaman önemlidir. Çünkü antrenmanlara ısınmadan başlayacak olursanız o zaman antrenman sırasında istenmeyen sakatlıklar yaşayabilirsiniz. Ancak antrenmanlara ısınarak başlarsanız o zaman bu gibi sakatlıklardan da kurtulabilirsiniz. Ayrıca antrenmanlara ısınarak başladığınız zaman tüm hareketleri daha kolay bir şekilde zorlanmadan yapabilirsiniz.

 Kas gelişiminde antrenmanlarda uyguladığınız tekniklerde önemlidir. Antrenmanları haftada 3 gün yapmalısınız. Geri kalan günlerde ise kaslarınızın dinlenmesini sağlamalısınız. Ayrıca büyük kaslar için 8 set ve 6’şar tekrar yaparken küçük kaslar içinse 5 set ve 6’şar tekrar yapmanız gerekiyor. Ayrıca antrenmanlara başlamadan öncede ortalama olarak dakika ısınma hareketleri yapmalısınız. Tüm bunlara dikkat ettiğiniz zaman yaptığınız tüm antrenmanlardan en iyi şekilde yarar sağlayacaksınız.

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..