Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '17

 
Kategori
Futbol
 

En klasiko

Türk futbolunun asırlık çınarları şampiyonluk yarışında olmayınca artık derbilerin ateşi de düşüyor. Eskiden iki takımda lige havlu atmış bile olsa kartlar havada uçuşur, gerginlik tavan yapar en azından bir taraf futbol oynardı. Ama son bir kaç sezondur ligin sonlarına gelen derbilerde iki takımda iddiasız olunca tatsız tuzsuz maçlar seyrediyoruz. Advocaat maçtan önce 1 puan almaya geldik açılaması ile defansif oynayacağını söylediği için kendisine kızamayız. Ama İgor Tudor seneye de takımda kalmak için iddialı açılamaları ile futbolcularını motive etmeye çalıştı. Özelikle ilk yarıda bulacağımız gollerle maçı koparmalıyız diyerek çok iddialı konuştu. Ancak böyle söyleyen bir hocanın tek forvet değil (ki Podolski için forvet diyemeyiz) çift forvet oynaması gerekirdi. Hele ki karşısında baskı yiyince ne yapacağını şaşıran bir F.Bahçe varken Eren ile maça başlamsı çok doğru olurdu. Nihayetinde de G.Saray çok baskılı oynar gibi görünmesine rağmen ilk yarıda tek organize pozisyonu Şener'in hatalı pası ile buldu. Selçuk ve Snijder ile uzaktan vuruş denemelerinde ise Volkan Demirel belki de bu sezon en dikkatli maçını oynadı diyebiliriz. 

Maçın ikini yarısında da aynı görüntü devam etti Ancak Tudor Bruma'yı çıkarınca herhalde TV karşısında tuz yumurtlayan Fenerbahçe taraftarları derin bir oh çekmişlerdir. Tudor'un ayrıca Sneijder ve Selçuk'u 4-0'lık Başakşehir maçından sonra kurtarıcı olarak görmesi de teknik adamlığı konusunda ki şüphelerimizi haklı çıkardı. İnandığı doğrulardan olası bir farklı mağlubiyet halinde camiadan gelecek baskıdan korkarak hem 3'lü savunmadan hem de üstünü sildiği futbolculara bel bağlayarak vazgeçmesi G.Saray'ın yine hatalı bir tercih yaptığının ispatııdır. Advocaat için fazla söze gerek yok. Zaten özellikle ligin ikinci yarısından itibaren hem taktiksel hem de liderlik bakımından sınıfta kalalı çok oluyor. O yüzden Fenerbahçe'nin bu maçta baskı yemesi, defansa çekilmesi tek korner atamadan sadece 2 isabetli şutla maçı bitirmesi milyonlarca F.Bahçeliyi şaşırtmamıştır. 

Maçın son bölümlerinde etkisiz RVP'nin ve Aatıf'ın çıkarak Volakn Şen ve Sow'un girmesiye biraz  ileri çıkar gibi yapan Fenerbahçe yine maçın en kötü adamı Josef'in golüyle (ki Muslera'ya bu gol hiç yakışmadı) kazandı. Yani en klasik derbilerden birini seyrettik diyebiliriz. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..