Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Enflasyonla Siyasi Durum Arasında Bağ Yoksa Enflasyonun Bu Kadar Yüksek Olmasının Nedeni de Yok

Enflasyonla Siyasi Durum Arasında Bağ Yoksa Enflasyonun Bu Kadar Yüksek Olmasının Nedeni de Yok
 

Ekonomik durumumuz iyi değil ama yüksek enflasyonun nedeni sadece bu olamaz. Dolar ve faizler yükselirken fiyatlar yerinde sayacak değil elbet, şüphesiz bunlar birbirine bağlı.

Dolar ve faizlerin yükselişiyle ilgili söylenenler doğru: Ekonomik durum ile dış güçlerin oyunları. Lakin bunların etkisinin ne kadar olduğu tartışılır.

Bir ülkede enflasyonun yüksekliğini açıklayan tek mantıklı gerekçe ekonomik durum olması gerekir. Ülkenin siyasi durumu ve dış güçler doğal bir gerekçe değil, yani sağlam politikalarla engellenebilir, önlenebilir.

Herkesler gibi klasik ekonomi analizi yapmayacağım. Herkeslerin unuttuğunu, söylemediğini, söyleyemediğini söylemek istiyorum. Malum Kerim Korkut dobra, herrocu merrocu. Bundan naşi söylememiz gerekeni söyleyelim, yapmamız gerekeni yapalım da ekonomimiz batsın! Lakin işte ben bunu yaptığımızdan emin değilim!

“Filistin davası için meydanlarda bağırıyoruz; faiz yükseliyor, dolar yükseliyor, enflasyon yükseliyor” Bu, şu anki Türkiye’nin gerçeği. Sadece Filistin değil tabi, bizim meydanlarda bağırdığımız daha bir sürü Filistinimiz var!

Bunları yapmak zorundaysanız bedeli var bunu bileceksiniz. Bölgede bir ateş yakmışsınız. Bir mücadele bayrağı açmışsınız. Elbette ülkenin imajı değişecek. Ben Filistin konusunda Türkiye’nin yanında değilim ama Filistin’in karşısında da değilim. Sayın Cumhurbaşkanı'nın siyasi tavrı ve bu tavra verilen yanıtların yarattığı ortam dövizde, faizde ve de enflasyonda rakamları yukarı çekiyor. Bu siyasi tavırların hepsi gerekli mi? Bilmiyorum!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..