Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '18

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Engelli Kimlik Kartları Ne İşe Yarıyor

Engelli Kimlik Kartları Ne İşe Yarıyor
 

Salih arıkan


Engelli kimlik kartlarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı veriyor. Bence tek faydası veri tabanı oluşturulması.

Bazı Belediyeler toplu taşımada değerlendiriyor. Bazı indirimlerde faydalı olduğu söyleniyor ama ben bir yerde faydasını göremedim. Trenlerde refakatçilerle birlikte  yolculuk yapılıyor söylenilen indirimlerin ve kolaylıkların çoğu işe yaramıyor.

Biz engelliler çoğu yerde yine rapor ibraz ediyoruz. Biz de bir kolaylık geliştirdik. Raporun aslını kimseye vermiyoruz. Dilediğimiz zaman aslı gibidir nüshalarını çoğaltıp çoğaltıp veriyoruz.  Raporlar yavaş yavaş sisteme işlenecek deniliyor. Güzel olur.

Bir de her işlem için rapor almaktansa sadece engel durumunu belirtir rapor verilse ve her yerde o kullanılsa ne güzel olur. Sanırım en pratiği de engelli kartlarının rapor yerine her işlemde kullanılması olur. Rapor almak için engelliler aylar öncesinden randevu alıyor ve  zorluklarla karşılaşıyorlar. Çözüm. Bir engel durumunu belirtir rapor verilmesi iki engelli kartlarının rapor yerine kullanılması. Üç raporların sisteme yüklenerek tüm kurum ve kuruluşlar tarafından görülmesi ve ihtiyaç halinde kamu kurumlarının o rapora ulaşmaları iyi olur.

Başka çözümler de bulunabilinir ama artık çabuk zamanda bulunsun bu yığılma kamu görevlilerinin de işlerini engelliyor.
Salih Arıkan,Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..