Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '15

 
Kategori
İnançlar
 

Engelli çocuğunuz size Allah'ın emaneti

Engelli çocuğunuz size Allah'ın emaneti
 

ENGELLİ ÇOCUĞUNUZ SİZE ALLAHIN EMANETİ


Yarının Hakimi Allah-u Teâlâ’dır. İnsan bedeni üzerindeki tasarruf Allah-u Teâlâ’nındır. Dünyanın yaratılışında Allah-u Teâlâ’nın insan bedeni üzerinde takdiri söz konusudur. Bu durum ise imanın şartlarından kadere ve kazaya inanmaktır. Allah-u Teâlâ’nın takdiri üzerinde kader noktası insanoğlunun istemi dışında akıl erdiremeyeceği bir durumdur. İnsan ile ilgili en iyisini hayırlısını bilen Allah Teâlâ’dır.
 
Anne babanın çocuklarının olması Allah-u Teâlâ’nın onlara hediyesidir. Belki de engelli çocuğu ile olan imtihanı anne babayı cennete götürecek en büyük vesiledir. Allah-u Teâlâ’nın hediyesi engelli olsun ya da olmasın çocuklarımızı değerlendirmek üzerimize vazife değildir. Rabbimiz bizlere ne hediye ettiyse onu en güzel şekliyle layıkıyla güzelleştirmeliyiz. Anne babalık vazifesini layıkıyla yapıp yarın hak divanında imtihanı kazanmış bir şekilde rabbimizin huzuruna varmalıyız.
 
Biz Allah’ın mülküyüz. Veren de o alan da o. Belki de engelli çocuğu olan aileler dünya hayatında çok feci imtihan olmak yerine böyle intihan oluyorlardır. Takdir Allah’ındır. Biz kullara ailelere düşen onun takdirine rıza göstermektir. 
 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..