Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '15

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Engelli çocuklu Ailelerin kardeşlerle iletişimi

Engelli çocuklu Ailelerin kardeşlerle iletişimi
 

ENGELLİ ÇOCUKLU AİLELERİN KARDEŞLERLE İLETİŞİMİ


Aile bireyleri tek kanatlı meleklerdir ancak birbirlerine sarıldıklarında uçabilir, başarıyı yakalayabilirler.”
 
Engelli çocuğu olan ailelerde yaşanan şokun etkisi hemen geçmez. Şokun artçı etkisi anne ve babanın psikolojilerinde ister istemez tahribat oluşturur. Bundan dolayı ailenin kısa zamanda çocuklarının bu durumunu kabullenip önüne bakmaları en doğru olanıdır. İsyankârlığa gitmemelidir aile.
 
Şoku atlatan aile engelli çocuğunun durumunu kabul eder. Aile artık çocuklarının gelecekleri noktasında neler yapabiliriz uyum noktasına gelmiştir. Artık ailede engelli çocuğun varoluşu tüm aile bireylerinin hayatlarını değiştirecektir. Aile maddi – manevi engelli çocuklarının istikbali noktasında gayret içerisine girecektir.
 
Ailenin maddi-manevi olarak engelli çocuklarına gösterecekleri ilgi diğer kardeşlerde ters tepki oluşturabilir. Bu ters tepkinin oluşmaması için anne babanın engelli çocuğu ve diğer kardeşleri arasında öyle bir denge oluşturması gerekiyor ki aksi bir durum oluşmasın. Anne babanın engelli çocuklarının engel durumunu sürekli kardeşlere anlatması gerekecektir. Kesinlikle ve kesinlikle engelli çocukla ilgilenirken diğer kardeşler ihmal edilmemelidir anne baba tarafından.
 
Ailede çocuklar arasında adalet sağlanmalı ve açık, dürüst bir tutum sergilenmelidir.   Anne  babalar, diğer çocuklarını,  engelli çocuklarını sevdikleri kadar sevmek ve sevgilerini hissettirmek zorundadır. Engelli çocuklarına da ayırdığı vakit kadar diğer çocuklarına da mutlaka zaman ayırmaları, onların gereksinimlerini de fark etmelidir.
 
Kardeşler, eğer doğru şekilde bilinçlendirilirse engelli kardeşlerinin nasıl yaşayacaklarını ve ona nasıl yardım edebileceklerini öğrenebilirler.  Engelli çocuklu ailelerde sağlıklı bir yaşam, aile içi sorunları aşan, yardımsever, birlik ve beraberlik içinde doğru iletişime bağlıdır. Çünkü engelli çocuğun hayata tutunabilmesinde tüm aile bireylerinin ilgi, alaka ve desteği önemlidir.
 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..