Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '14

 
Kategori
TV Programları
 

Engin Altan Düzyatan / Osmanlı’nın kuruluşu; Diriliş - Ertuğrul Gazi!

Engin Altan Düzyatan / Osmanlı’nın kuruluşu; Diriliş - Ertuğrul Gazi!
 

Yapımcılığını Tekden Film Şirketinin üstlendiği ve senaristliğini yapımcı Mehmet Bozdağ’ın yaptığı, Diriliş – Ertuğrul Gazi dizisinin çekimleri başladı. Ve dizinin ilk fragmanı yayınlandı.

Tekden Film Şirketi’nden dizi ile ilgili yapılan açıklama aynen şöyle;

Teaser çekimleri Tuz Gölü’nde yapılan Diriliş Ertuğrul dizimiz, 13. Yüzyılda Ertuğrul Bey ve Alp’lerin Tapınak Şövalyeleri, vahşi Moğollar ve acımasız Türkmen beylerine karşı olan mücadelelerini ve adım adım Osmanlı Beyliği’ni kurma sürecini konu alıyor.

DÜNYANIN KADERİNİ DEĞİŞTİREN ADAMIN HİKÂYESİ:

Yapımcımız ve dizinin senaristi Mehmet Bozdağ, dizi de Anadolu’nun emperyal güçler tarafından işgal edildiği bir çağ olan 13. Yüzyılda Ertuğrul’un 400 çadırlık ovasına yurt bulma hikâyesini işlediğini belirtti. Yapımcımız Mehmet Bozdağ dizide bu yurdun üç kıtada altı asır hüküm sürecek olan dünyanın en ihtişamlı devleti Osmanlı İmparatorluğu’na dönüşmesinin sırrını da arayacaklarını söyledi.

Osmanlı devletinin kuruluş sırrının Ertuğrul’un hikayesinde gizli olduğunu belirten Mehmet Bozdağ “Ertuğrul, hayallerine giderken salında dünyaya yeni bir medeniyet armağan etti. Temellerini attığı devlet, dünyanın kaderini değiştiren adamın destansı hikayesine, boyun eğmeyen karakterine, büyüleyici aşkına ve tüm insanlığa yetecek adalet duygusunu dizimizde anlatacağız”.

BİR YIL SÜREN HAZIRLIK SÜRECİ:

Diriliş – Ertuğrul Gazi’nin çekimi için bir yıllık hazırlık serüveni geçirdiklerini belirten yapımcımız Mehmet Bozdağ, “Bu süreçte senaryo, dekor ve kostüm tasarım hazırlıklarını yaptık. Uluslar arası atlı akrobasi, aksiyon, yarış ve dans ekipleri ile çalışma takvimini oluşturup her şeyiyle 13. Yüzyıla ait bir dünya kurduk” dedi.

Çekimlerine Ağustos ayında başlanacak (başlanmıştır) olan Diriliş – Ertuğrul Dizisi’nin hazırlıklarında son aşamaya geldiklerini ifade eden yapımcımız Mehmet Bozdağ dizinin kadrosu, konusu ve özellikle savaş sahneleriyle izleyicilerin beğenisini kazanacağını belirterek şimdiye kadar çekilmiş en büyük tarihi-kahramanlık projesi olma iddiasını da sözlerine eklemiştir.

dirilis-2

Şu sıralarda dizinin çekimleri hızla devam ediyor. Dizi için ayrıca Beykoz Kundura Fabrikasında ve Riva’da 13. Yüzyılın dünyası inşa edilmiş.

dirilis-1

Yapımcılığını Tekden Film’in üstlendiği dizide yapımcı, proje ve senaryo Mehmet Bozdağ’a ait. Genel Yönetmen;  Metin Günay. Yönetmen; Burak Cem Akıncı.

Önümüzdeki günlerde TRT 1’de yayınlanacak olan dizide Ertuğrul Bey’i Engin Altan Düzyatan canlandırıyor. Esra Bilgiç de Halime Hatun rolü ile ona eşlik ediyor. Dizide ayrıca Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi güçlü isimler yer alıyor.

Osmanlı’nın şanına yakışır bu görkemli diziyi önümüzdeki günlerde TRT 1 ekranlarında izleyeceğiz.

Keyifli Seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller İnternetten ve haber kaynak Tekten Film internet sayfasından alınmıştır.

 

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..