Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '18

 
Kategori
Dünya
 

Erdoğan Tarih Yazar

Erdoğan Tarih Yazar
 

Aylardır hatta bir yıla yakın süredir televizyon ekranlarında ara vermeden, önce erken seçim algısını yaratmak adına siyasi partiler tartışıldı konuşuldu ardından 24 Haziran seçimleri gerçekleşti ve gene de hızını kesmeden sürekli olarak siyaset programları yapıldı sanki memlekette ve dünyada başka meseleler yokmuş gibi.

Bana göre demokratik olmayan seçimler hakkında konuşmak ve bu bağlamda program izlemenin anlamı kalmamış ve izlememeyi tercih etmemeye başlamıştım ülke üzerinde Trump Trump'lığını yapmaya başlayana kadar.

Şimdi televizyon ekranlarında Trump-Erdoğan, ABD-Türkiye arasındaki söz duelloları konuşulur tartışılır oldu doğal olarak.

Papaz meselesinden çıktı Trump'ın Trump'lığı ve alüminyon-çelik vergi yaptırımlarıyla devam etti ve son olarak dün S-35'lerin teslimatı süresinin uzatılması kararnamesini tam sayfa dolduran imzasıyla imzaladı.

Amerika ile Türkiye arasında her gerginlik durumunda Deniz Gezmiş ve arkadaşları aklıma gelir. O çocuklar ta o günlerde bugünleri öngörerek Amerikan emperyalizm'ine karşı çıkmışlar ve "Bağımsız Türkiye!" sloganı ile ideallerinin gerçekleşmesini istediler, lakin "ülkeye komünizm getirmeye çalışıyorlar" gerekçesiyle o günün karanlık ve dar düşünen Türkiye'sinde maalesef idam edildiler.

Bugün Deniz Gezmiş yaşıyor olsaydı, Erdoğan Deniz Gezmiş ile yanyana yürüyor olacaktı.

Ne dedi dün Erdoğan?

- Onların (ABD'yi kastederek) İPhone'leri varsa öbür tarafta Samsung var!..

- Onların doları varsa bizim de Türk Lira'mız var!

Erdoğan'ın Amerika'ya karşı koymuş olduğu postasına sonuna kadar katılıyorum. Umarım sapma olmaz ve Türkiye kendi para birimi ile kendi varlığıyla dünyada söz ettirir.

Temennimiz bu!

Soğuk savaş sonrasında hayata geçmiş olan yeni küresel sermaye dünya ekonomisi konjönktüründe Türkiye'nin tek başına hareket etmesi elbetteki düşünülemez. Yeni dünya düzeni içinde yeni oluşumların oluşması da söz konusu mesela Çin Asya ekonomisiyle iş birliği yapmak gibi..

Erdoğan ABD ile ilişkilerini koparabilirse (pek zannetmiyorum) tarih yazacaktır. O zaman Erdoğan'ın önünü kimse kesemeyecektir sevelim sevmeyelim.

Öngörüm şudur ki, Mart seçimlerine kadar (erkene alınma olabilir) ABD ile Türkiye arasında inişli çıkışlı karşılıklı yaptırımlarla söz duellolarıyla toplum oyalanacak ve ilişkiler tekrar normale dönecek arkasından mahalli seçimlerde gene AKP kazanacaktır.

Olan sade vatandaşın cebine olmakla kalınacak, dolar tuccarları kazandıklarıyla kalacaktır.

Nokta.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..