Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '14

 
Kategori
Dünya
 

Erdoğan, Gül, Putin, Medvedev dayanışmasının sonuçları?

Erdoğan, Gül, Putin, Medvedev dayanışmasının sonuçları?
 

Batı'nın anasını ağlattılar şimdi gülüyorlar. Sadece 12 sene önce "Hasta" konumundaki ülkelerini BATIktan çıkarttılar.


Rusya Devletbaşkanı Vladimİr Putin uzun yıllar Rusya'yı yönetti, ancak kanun gereği üst üste defalarce kez Başkan olamayacağı için Medvedev Başkan o da Başbakan oldu. Daha sonra Medvedev tekrar Başbakan Putin'de Başkanlık koltuğunu yine devraldı.

Bu iki liderin Rusya Federasyonu'nda neler yaptığı ortada. Rusya ayyaş Yeltsin döneminde mahvolmuş durumdaydı. Ülke içte ve dışta itibarsız ve neredeyse Rusya Federasyonu dağılmak üzereydi. Putin geldi ve devleti toparladı.

Türkiye'nin durumuda çok kötüydü, korkunç borçlarla boğuşuyor IMF kapısında pinekliyordu. Türkiye'de dağılmanın eşiğindeydi.

Seçimler oldu. Ak Parti kazandı.

Başbakanlık koltuğunda bir süre Gül oturdu daha sonra Deniz Baykal'ın sayesinde Erdoğan Başbakanlık koltuğuna geçti. Gül, Sezer'den boşalan koltuğa geçip Cumhurbaşkanı oldu. Bu zaman zarfında Türkiye borçlarını IMF ye ödedi, itibar kazandı. RTE defalarca yerel ve genel seçim kazandı. Deniz Baykal'ı çizgiyi aştı diye filmlerle cezalandıran ekarte eden Gladio, yerine daha fazla kullanabileceği isimleri oturttu. Deniz Baykal antiemperyalist Batı karşıtı bir adamdı çünkü. Bir imparatorluğun çöküşünü Baykal izlemez buna da müsade etmezdi çünkü.

Yerelseçimlerde istediğini alamayan CHP MHP Cemaat koalisyonu ciddi bir yaralanma yaşadı. CHP ve MHP aslında Cemaat'in oy potansiyelinin sanıldığı kadar yüksek olmadığını gördü. Sarıgül, içinde volkan gibi parlayan patlayan Başbakan olma hırsı yüzünden ne yapıldıysa yenildi. Batı kaybediyor Türkiye'de. 

Şu sıralar en çok "Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasını ne yapsakta engellesek"i tartışmaya başladı bu koalisyon. Aslında bu koalisyonda Tusiad'ın önde gelen iş adamlarıda vardı. Geziden önce herşeyi planlamışlardı, paralel polisler masum gençlerin kafasına sis ve gaz fişeklerini sıkacaklar ve toplumsal olaylar fişeklenecekti.(Bunları zaten Gezi patlak verince yazmıştım).

Beklenen olmadı. RTE dik durdu sert durdu. RTE'Nin arkasındada seçmeni aynı sertlikte durdu. 

Hatırlayanlar bilir, Rusya'da RUS BAHARI ayaklanması yapmaya çalışırken ellerine yüzlerine bulaştıran Cehülinati, Kraliçe, ABD Cumhuriyetçileri, AB ve Türkiye'deki koalisyonu da başarısız oldular. 

Obama örtülü olarak Putin'de açıkça (Suriye siyasetindeki çelişkilere rağmen) Erdoğan'ı sonuna kadar desteklediler. "OPE üçlüsü" tıpkı Alexander Dumas'ın ünlü eseri ÜÇ SİLAHŞÖRLER gibiydiler. Bunu gören gördü. 

Şimdi yapılması gereken tıpkı Rusya Federasyonu'nda olduğu gibi nasıl ki Medvedev Putin dayanışması ve uyumu vardı, Gül ve Erdoğan dayanışmasıda Türkiye'de olmalıdır. Cumhurbaşkanı yada BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan olmalıdır. Gül de Başbakan olmalıdır. Bu uyum ve dayanışma tıpkı Rusya'da ki gibi bozulmamalıdır.

Aslında Gül olmasaydı gerçekten harika iki aday daha var. Hakan Fidan ve Efkan Ala

Ancak Gül'ün uzun yıllara varan büyük bir Devlet tecrübesi var. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı koltuğundan gelmiş olmasıda Başbakanlık Koltuğunun mevkisinide olduğundan daha yukarı taşıyacaktır. 

Şayet Türkiye bu kombinasyonda devam ederse Uluslararası oyun kurucu olan Cehülnati üçgeni Kraliçe, ABD Cumhuriyetçileri, Siyonizm darbe almaya devam edecek. Rotschild ve Rockefeller eskisi gibi para kazanmayacak. Obama'nın kısıtlı hareket etmesini sağlayan asıl Başkan Cumhuriyetçi FED tepesindeki siyonist Janet Yellen ipleri elinde tutmaya devam edecek. (Obama'nın işi gerçekten zor. Kadın ikide bir tahvil alımını azaltıyor ve Obamayı sıkıştırıyor.)

En zayıf ve gariban halka her zaman dediğim gibi Obama. Zira Obama'ya destek konusunda John Kerry asla Medvedev'in Putin'e, Gül'ün RTE'ye olan dayanışma ve kardeşliğini gösteremez.

Musa bile Harun'suz, İsa bile Yahya'sız, Hz Muhammed bile Ali'siz büyük bir destekten yoksun olurdu. 

Dava kardeşinizi iyi seçmelisiniz. Sizi yarı yolda bırakmamalı ve satmamalı.

Emperyaller bir şekilde (Allah korusun) Gül ve Rte'yi yok etseler bile geriden gelen iki genç Anadolu Kartalı var Allaha şükür. Fidan ve Ala. 

Sıkı dur Türkiye, Allah'ın izniyle şu dünya kıyameti görmeden önce Cehülinati'nin oynunu bozacak kadroya inşallah sen sahipsin.

Dayan, diren, liderlerine sahip çık, oyunları "sana Koyun deselerde" bozmaya devam et.

Türkiye! Zira sadece sen kıtaların, denizlerin, kültürlerin bu geçiş köprüsünde Hilal Adaletini tek gözlü zulmetin yerine koyabileceksin inşallah.

Herkesi bu uğurda duaya, çabaya ve inanca devam etmeli....

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..