Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '16

 
Kategori
Güncel
 

Erdoğan yeni Akbulut’unu arıyor…

Erdoğan yeni Akbulut’unu arıyor…
 

Özal Cumhurbaşkanı olduğunda, zamanın Meclis Başkanı olan Yıldırım Akbulut, başbakan olduğunu medyadan öğrenmişti. O günden bu yana da, bir Cumhurbaşkanı, Başbakanın yetkilerini kullandığında hep Akbulut örneği verilir. Aynı durum bundan 20 ay önce Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğunda da yaşanmıştı. Davutoğlu geldikten sonra çok kişi, Ak partinin kan kaybedeceğini düşünürken,  beklentiler o yönde olmadı.

Bu durumun yaratılmasında, Erdoğan’ın liderlik karizmasının olması yanında, en büyük neden, Davutoğlu’nun karşısında  kurt muhalefet siyasetçilerin olmamasıydı.  Bir Kılıçdaroğlu, bir Bahçeli, hiç Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit’in yerini tutabilir miydi? Özal’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde, Demirel,, Akbulut’u da Mesut Yılmaz’ı da çok rahat alt edebilmişti. Demirel’in Cumhurbaşkanlığı döneminde ise ekonomi profesörü Tansu Çiller, ekonominin içine etmişti. Tabii ki, onun da ömrü uzun olmadı.

Davutoğlu biraz önce biten konuşmasında, yol arkadaşlarım tarafından yarı yolda bırakıldım diyerek, MYKK’yı değiştirmektense Genel başkanın değişmesi gerektiğini partinin menfaatleri için daha uygun bulduğunu belirtti.  Tabii bunun altında yatan nedenin, Davutoğlu’nun Erdoğan’la bazı konularda ters düşmesi yatıyor.  Bunların neler olduğu zaten basında yeteri kadar anlatılıyor.  

Kendisini AKP’nin sahibi olduğunu gören  Erdoğan’ın amacı Türkiye’nin sahibi olmak.

Şimdi bu konuya bir nokta koyup, Osmanlı döneminde Padişah’la ters düşen Sadrazamların sonlarının ne olduğuna bakalım.

Bu konuya Çetin Altan’ın yazmış olduğu “Tarihin saklı yüzü” adlı eserinde ışık tutulmaktadır. Osmanlı döneminde 1453-1821 yılları arasında tam tamına 44 sadrazam idam edilmiş. Evet yanlış okumadınız. Tam tamına 44 sadrazam. İlk boğdurulan Sadrazam İstanbul’un fethinde görevde bulunan Çandarlı Halil Paşa’dır.  Diğer idam edilen sadrazamları merak ediyorsanız, aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

http://liberteryen.org/2013/01/idam-edilen-44-veziriazamin-drami/ 

Bazı Sadrazamlar ise padişahın damadı olduğundan Sadrazam olmuşlardır. Fazla araştırmaya gerek yok. Yakın zaman önce Muhteşem Yüzyıl dizisinde izlediğimiz Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı olan Rüstem paşayı hepiniz biliyorsunuzdur. Direkt padişahın damadı olmasa da hanedandan kız alan Sadrazamlar da Osmanlı imparatorluğunda çoktur.

Her fırsatta Osmanlı hayranı olduğunu belirten, tarihimizin 1919’dan başlamadığını iddia eden Padişahımızın da isabetli bir karar vererek şu anda Enerji nazırı olan damadını Sadrazam yapmasını beklemekteyiz. 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..