Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '18

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Erken Rezervasyon Yaptırmak Avantajlı mı?

Erken Rezervasyon Yaptırmak Avantajlı mı?
 

Yaz tatilimizi neredeyse 5-6 ay önceden aldığımız, bütün parasını ödediğimiz ve gitmeyi dört gözle beklediğimiz bir rezervasyon kültürüdür.

%50lere varan indirim seçenekleriyle gözümüzü boyayıp, deli gibi acentalara koştururuz. Sinemalarda film başlamadan 3-4 tane tatil reklamı ya da otel reklamı gösterek tatil aşkımızı depreştirirler. Kışın ortasında yaza özlem duyarız.

Peki Avantajlı mı?
14 yıl bu işi yaptım, hala yapıyorum. Açık söylemek gerekirse ben hiç erken rezervasyon yaptıramadım. Çünkü biz turizmcilerin ne zaman tatile çıkacakları belli olmaz. Bayramda, özel günlerde hep çalıştığımız için tarihlerimizi denk getirip rezervasyon yapamayız. Derler ya terzi kendi söküğünü dikemez diye benimki de o hesap.

Avantajları da var dezavantajları da,
Örneğin; Yeni açılacak bir otele, erken rezervasyon var diye %50 indirimle size oteli satmaya çalışırlar. Ama otel Haziran'da açılmaz ve başka otele gitmek zorunda kalırsınız. Bu durumda sizi aynı ayarda başka bir otele değişim yapmak zorundalar. Hayır kardeşim ben bu oteli aldım, değiştirmek istemiyorum deme hakkınız var. Bu durumda paranızı full iade etmek zorundalar. Yani kabul etmezseniz herhangi bir zararınız yok. Dayatma yapamazlar.

Ayrıca yeni açılmış bir otel, kendini tanıtmak için oteli doldurmak adına çok iyi fiyatla piyasaya giriş yapabilir.  Marka imajını düşünerek oteline erken rezervasyon indirimi uygular. Oteli 300 lirayken geceliği 120 TLye bile satabilir. Seneye aynı otel emin olun 500 TL olacaktır. Yeni açılacak otellerden bu anlamda faydalanmanızı öneririm.

Rezervasyonları İnternet Sitelerinden Değil, Acentalardan Yaptırın
Yaz dönemlerinde otellerin satışları, beklediklerinin altına düştüğünde sezon ortasında (Temmuz- Ağustos gibi) indirime girerler. Bu indirimleri de internet sitesine vermezler sadece acentara verirler. Telefon etseniz bile otel denetimcileri deneme aramaları yapabilir diye otel indirimlerini telefonda söyleme yetkisi acentaya verilmez.. Ancak acentaya gidip yüz yüze bu bilgileri alabilirsiniz. Bu yüzden üşenmeyin acentalara gidin. İnternette sahte acentalar, dolandırıcılar ve güvenlik ihlalleri de olabilir. (Gerçi şu an güvenlik önemleri epey arttı, neredeyse uçak biletlerimizi her gün internetten alıyoruz.)

Bu gibi durumlarda kendinizi aklayacak bir muhatap bulamazsınız. Ancak acentada bölgeyi bilen ve u konuda eğitim almış uzman kişiler yardımcı olur. Bu otellerin hepsine emin olun tek tek gidip kalan bir ekip var. Enformasyon memurları. Bu yüzden size en doğru ve güncel bilgiyi acentacı personeller verebilir. Aklınıza takılan soruları rahatça sorup yanıt alabilirsiniz.

Ancak tatil kavramı çok hassas. 360 gün çalışıp 5 gün tatile giden bir aileyseniz, tatil sizin için çok önemli ve ihmale gelmez. Kaliteli ve ucuz tatil için mutlaka tüm seyahat şirketlerini dolaşın. Hatta alın elinize kağıt kalem, gideceğiniz tarihlerin farklı fiyatlarını yazın o kağıda. Göreceksiniz ne demek istediğimi.

Demem o ki fiyatları karşılaştırmadan tatilinizi almayın.

Mutlu tatiller :)

 
Toplam blog
: 20
: 473
Kayıt tarihi
: 23.01.18
 
 

Boğaziçi Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümü mezunuyum. 14 yıllık profesyonel turizmci, amatör f..