Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '15

 
Kategori
Futbol
 

Ertuğrul Sağlam'a insanlık ayıbı.....

Ertuğrul Sağlam'a insanlık ayıbı.....
 

Türk futbolunun en beyefendi simalarından biridir Ertuğrul Sağlam. Mütevazi kişiliği, yüzünden eksik etmediği ince tebessümü, sevinse dahi rakibe saygısından ödün vermeyen tam bir centilmen.

Beşiktaş'ta geçen o çok güzel yıllarda kendisini stoper oynatan zihniyetlere bile en güzel cevabı sahada veren Ertuğrul Sağlam daha sonra başladığı antrenörlük hayatında her gittiği takımda sevilen sayılan görevi sona erdiğinde de güler yüzle uğurlanan bir isim oldu.

Yeniden göreve çağırıldığında takımın ilk onbirinden sayısız oyuncunun satılmış, gönderilmiş ya da küstürülmüş olmasına rağmen vefa borcu için bu ateşten gömleği giymiş olması bile saygıyı hakediyor. Hazırlık maçları dahil kadrosunu zor denkleştirdiği hatta santraforu olmadan Süper Kupa'ya çıktığını herkesce bilinmiyor mu? Transferlerini son güne anca yetiştiren bir kulübün sportif olarak başarılı olmasının günümüz futbolunda ne kadar zor olduğunu da mı bilmezler. (Sportif başarısızlıkta suçu biraz da başka yerde arasınız diyorum..)

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin sevdiği saygı duyduğu bir insana bu kadar cefa niye? Yoksa suçu küme düşmüş bir takımı (2003-2004) göreve geldikten sonra ayağa kaldırması olmaz denileni oldurması yapılamaz denileni yapması mıydı ? Türkiye'nin tek küme düştükten sonra şampiyon olan takımı Bursaspor Kulübünün taraftarları sanırım bu ufak ayrıntıları çoktan unutmuşlar.

Öylesine unutmuşlar ki utanmadan sıkılmadan Türkiye'de Bursaspor ismini markalaştıran, 5. büyük konumuna getiren bu insana yapılabilecek en büyük ayıbı dün gece gerçekleştirdiler. Ertuğrul Hoca'nın dediği gibi asıl üzüntü verici nokta bu utanç verici tepkilerin bir kısım zümre tarafından değil tüm tribünlerden yapılmasıydı.

Şimdi yine bu ayıbı temizlemek Bursaspor kulübünün taraftarlarına düşmektedir. Bugün kulübün tesislerine gidin baklavanızı mı alırsınız, çiçeklere mi sarılırsınız bilemem ama bu güzel insanın gönlünü alın helallik isteyin...En azından bunu yapın.

Not: Bu güzel insan, Beşiktaş Liverpool'dan 8 Metalist'ten 4 yediğinde bile böyle bir protesto ile karşılaşmadı... Ayıp.

 
Toplam blog
: 106
: 1591
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Metin ve haber yazarı ..