Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '18

 
Kategori
Güncel
 

Eskiden Uzaktı ve Artık Tarlana Yürüyerek Gitmiyorsun, Köyler Birleştirilmeli

Eskiden Uzaktı ve Artık Tarlana Yürüyerek Gitmiyorsun, Köyler Birleştirilmeli
 

21. Yüzyılda 36 bin köyü bulunan bir ülke hiç mantıklı değil… Hani köy de köy olsa yarısı boşalmış çoğu 3-5 hane. Ama bunların hepsi yerleşim merkezi sayılıyor ve köylüler sanki Paris’te oturuyorlarmış gibi üç kulübe beş bostana hizmet bekliyorlar.

Bakın cesaretten bahsediyorlar… İki türlü cesaret var. Ben Afrin’de savaşamam, göklerde uçamam ama bunu yaparım, onlar da bunu yapamıyorlar işte; bence asıl cesaret bu.

Köylülerin duygusallığına yenik düşmek, itiraz ederler, isyan ederler… Bilimin doğrusuna isyan edilmez edilirse de gereğini yaparsın.

Adam ekmediği dikmediği iki evlek kır tarlası yakın olsun diye dağların tepesinde ve devlet oraya hizmet götürmek zorunda, hem de 36 bin yer. Yol yapacak, okul yapacak, sağlık, su, elektrik…

Hiç mantıklı değil ve ülkeyi yöneten insanlar da bu konuları bilmiyorlar, eski Türkiye deyip duruyorlar; yenile!

Birbirine yakın 10 köy bir araya getirilebilinir. Evlerini yaparsın ya da yaptırırsın uygun fiyata uzun vadeyle taksitlendirirsin. 36 bin köy 3600 köye iner. 32 bin köy yolu eksik yaparsın. 32 bin okul, 32 bin sağlık, su, elektrik… Eksik yaparsın. Yap hesabını belki de karlı çıkarsın.  Nerede bu feraset bu yöneticilerde, cumhurbaşkanı olacağım cumhurbaşkanı olacağım, hadi ol bakalım!

Halk haybeden oy veriyor işte!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..