Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Estetik Cerrahide Son Trend: Mini Karın Germe

Estetik Cerrahide Son Trend: Mini Karın Germe
 

Mini Karın Germe Ameliyatı
 
Mini karın germe ameliyatı alt karın bölgesinde (göbek deliğinin altı) fazlalığı olanlarda, üst karın dokularının nispeten deforme olmadığı durumlarda uygulanan bir operasyondur. Mini karın germe ameliyatının klasik karın germe ameliyatından en büyük farkı göbek deliğinin yerinin değiştirilmemesidir. Bu operasyonda uygulanan kesi klasik karın germeye göre daha küçüktür ve ameliyat bu küçük kesiden yapılır. 

Daha küçük bir kesi ve hızlı iyileşme süresi...
 
Operasyon ve iyileşme süresinin daha kısa olması dolayısıyla ağrı hissi de daha az duyulur. Kesinin az olması dolayısıyla far edilebilen izler de daha az olmaktadır. Mini karın germe operasyonu, göbek deliğinin yerini değiştirmeyen bir operasyon olsa da üst karın bölgesine müdahale etme şansı da vermektedir. Üst karında kas zayıflığı ve bombeleşmesi olan kişilerde kas sıkılaştırma gibi modifikasyonlar eklenebilir.Bunun yanında liposuction yönteminin ilave edilmesiyle bel bölgesi incelmesi de sağlanabilir. Cilt sıkılaşması için lazer liposuction yöntemi kombine edilebilir.
 
Mini karın germe kimler için uygundur?
 
Mini karın germe operasyonu için en uygun kişiler; göbek altında cilt fazlalığı, sarkmaları ve bombeleşmesi olan fakat göbek üstünde cilt sarkıklığı olmayan kişilerdir. Göbek üstünde bombeleşme problemleri mini karın germe ameliyatı ile giderilebilir.
 
Son dönemlerde bu ameliyatlara ek olarak çeşitli modifikasyonlar da eklendi. Bu modifikasyonlar sayesinde biraz önce bahsettiğim karın kaslarının sıkılaştırılması ve daha ince bir bele sahip olmak, germe işlemi ile karın derisi çatlaklarından kurtulmak ve vakumla yağ emme işleminin gerekli olduğu durumlarda kullanılması ile genel vücut konturünü düzeltmek mümkün olmaktadır.

 
 
 
Toplam blog
: 13
: 356
Kayıt tarihi
: 15.04.15
 
 

1996 yılında İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde başladığm tıp eğitimini 2002 yılında tamamlayarak tı..