Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Estetik göz kapağı operasyonu

Estetik göz kapağı operasyonu
 

Göz Kapağı Estetiği


Göz kapağı ameliyatı, iyileşmenin hızlı olması ve sonucun etkileyici olması ayrıca kişiyi 10 yıl geriye götürmesi nedeni ile oldukça fazla tercih edilen operasyon türlerindendir. Çeşitli nedenlerden dolayı örneğin; uykusuz kalma, ileri yaş faktörü, genetik faktörler gibi nedenlerden kaynaklı göz kapaklarında torbalar oluşabilir. Bu nedenle kişiler olduğundan daha yaşlı görünebilmektedir. Sadece torbalar değil ayrıca göz kapaklarında sarkma, kırışıklarda artma, göz kapaklarda oluşan ödemler, göz kapaklarında bollaşmaların olması gibi sorunlarda oluşabilir. Meydana gelen bu durumlar kişileri hem daha yaşlı hem de rahatsız ve yorgun bir görünüme neden olmaktadır.
 
Bütün bunların yanında göz kapaklarında meydana gelen normalden fazla oluşan gevşeklikler gözlerin açıklık derecelerini azaltarak görme alanının daralmasına neden olurken görme işlemini de zora sokmaktadır. Şayet bu tür bir rahatsızlık ile karşılaşıldığında blefaroplasti adı verilen operasyona ihtiyaç duyulmaktadır. Sadece göz kapağı ameliyatı kendine has kullanılmaz örneğin boyun, yüz germe gibi ameliyat ile birliktede kombineli biçimde kullanılabilmektedir. Yapılan bütün ameliyatlarda gerektiği gibi göz kapağı ameliyatında da bir haftada önceden kan sulandırıcı ilaç ve sigara kullanımına son vermek gerekir. Ayrıca ameliyattan sonra yine bir hafta bu kurala uymak gerekir. Üst göz kapağı ameliyatı esnasında lokal anestezi yapılırken alt göz kapağı ameliyatında ise ya sedasyon veya genel anestezi verilerek yapılmaktadır. Ancak alt ve üst kapakların ikisi de yapılacaksa tercih edilen sedasyon yöntemi olmalıdır. Hastalar hastanede kalmazlar operasyon sonrasında evlerine hemen gidebilmektedirler.
 
Göz Kapağı Ameliyatı İyileşme Süreci
 
Göz kapağı ameliyatı geçiren hastalar ince bantlar kullanır bu nedenle çevreyi görebilirler. Bu nedenle gözler tamamen kapatılmazlar. Oluşan morluk ve ödemleri en aza indirmek için operasyondan sonraki ilk 24 saat içinde buz uygulanabilir. Tabi ki her koşulda bu şişlik ve ödemler oluşacaktır bunlardan kaçış yoktur. Göz kapağının derecesi normalden daha gevşek olabilir buda çabuk şişmeye neden olur ancak bir o kadar çabuk inmesini sağlar. Operasyondan 2 gün sonra kontrole gidildiğinde ise dikiş yerleri temizlenir ve bantlar yenileri ile değiştirilir. Göz kapağı ameliyatı fiyatlarına bakarsak verilecek anestezi türü, alt ve üst kapak birden mi yoksa sadece alt yada sadece üst kapak ameliyatı mı bütün bunlar fiyatı etkileyen unsurlardır.
 
Op. Dr. Defne Erkara
 
Toplam blog
: 39
: 109
Kayıt tarihi
: 23.10.15
 
 

1975 yılı doğumlu Defne Erkara, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden bö..