Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '17

 
Kategori
Eğitim
 

Eti Senin Kemiği Benim

Eti Senin Kemiği Benim
 

Şiddet uygulamayı bir hak olarak gören insansılar "kalitesizsiniz"


Yani etini sen morart kemiklerini ben kırarım.

Yıllardır kültürümüzün bir parçası olmuş deyimdir. Yanlıştır ama edebiyatta, sinemada, televizyonda her zaman karşımıza çıkar. Çocuğu veya genci güya disipline etmek için öğretmenine, hocasına veya ustasına verilen şiddet iznidir.

Türk aile yapısında hala görülmektedir evladını dövmek,  yola getirmek için şiddete başvurmak. Ama hiçbir zaman işe yaramamıştır ve yaramayacaktır da. Çocuğu yaptığı yanlıştan şiddet uygulayarak vazgeçirmeye çalışmak artık ortaçağda kalmış bir uygulamadır.

Evdeki şiddet yetmiyormuş gibi çocuğa sokakta, okulda veya işte şiddet uygulanmasının en büyük sebebidir “eti senin kemiği benim” anlayışı. Hatta “eti de senin kemiği de” düşüncesi.

O yüzdendir sırf 4 yıllık bir fakülte bitirdi diye kendini öğretmen sanan hatta adam sanan zavallıların el kadar çocuklara uyguladığı şiddetin sebebi.

O yüzdendir kendinden 30 yaş küçük çocuğa yaptığı hata nedeniyle tekmeyi basan ustanın aymazlığı.

Şiddet uygulamak için zaten bir nedene ihtiyaç duymayan insan müsvettelerinin elindeki kozdur “eti senin kemiği benim”

Öğretmenindir vurur, ustandır tekmeler, yapmışsındır bir hata diye yetiştirilen çocuklar şimdi ana-baba oldular. Ama ne okuldaki dayak bitti ne, iş yerindeki sopa.

Hergün binlerce çocuk okullarda öğretmen veya müdür tarafından sözlü yada fiziksel şiddete maruz kalıyor. Sadece bir kaçı ilerleyen teknoloji sayesinde dün olduğu gibi günyüzüne çıkıyor.

Hemen hemen hergün haberlerde veya sosyal medyada kendinden zayıf gördüğü hayvana veya insana şiddet uygulayan insansıların görüntülerini görmekten artık bıktık. Olmayan veya uygulanmayan kanunlar nedeniyle dışarıda elini kolunu sallaya sallaya dolaşmalarından bizler utanır olduk.

Unutmamak gerekirki  şiddete yatkın kişiler bunun için asla bir sebebe ihtiyaç duymazlar. Sizi zayıf görmeleri onlar için yeterlidir. Bu nedenle çocuklarınızı, torunlarınızı şiddete karşı  yetiştirin. Karşılaştıkları haksızlıklarda sessiz kalmamaları gerektiğini öğretin. Asla ve asla çocuğunuza şiddet uygulamayın.

Kaliteli toplum şiddetin olmadığı toplumdur.  

 

Kalite Sizsiniz

 
Toplam blog
: 4
: 96
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Kalite Uzmanıyım. Kaliteliyi anlarım. Her alanda kalite ararım.   ..