Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '16

 
Kategori
Futbol
 

Euro 2016’da ikinci tur maçlarının derin analizi

Euro 2016’da ikinci tur maçlarının derin analizi
 

Çeyrek Final Maçları


Gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar ile en iyi üçüncü olan dört takım ikinci tura çıktı. Maçlara baktığımızda genel itibari ile kalite seviyeleri yüksekti. Ancak tek bir sürpriz sonuç dışında maçlar beklendiği gibi bitti. Çünkü Hırvatistan’ın talihsiz bir şekilde elenmesi sanırım bütün futbolseverleri üzmüştür. Gayet iyi bir performans ortaya koyan futbolculara sahip Hırvatistan’ın Portekiz karşısında bu kadar etkisiz olması nasıl açıklanmalı dersiniz? Bu oyun şekli tamamen garantici anlayışlı bir yapıdan kaynaklıdır diye düşünüyorum. Çünkü bağlasan durmaz bir yapıya sahip Modric bu kadar etkisiz ise mutlaka bir talimat almıştır. Yoksa bu kadar risksiz bir oyun oynamaz bu takım. Portekiz ise bir iki kaliteli oyuncusunun oyunu ile buraya kadar geldi. İsviçre karşısında güzel bir oyun ortaya koyan Polonya ile oynayacak olan Portekiz’i zor bir maç bekliyor.

Turnuvanın sürprizi olarak değerlendirilen iki takımın maçında ise gülen taraf Galler oldu. Ancak maçtaki futbolun kaliteli olduğunu söylememiz çok zor. Çeyrek finale çıkan Galler’in rakibi ise Belçika olacak. Macaristan’ı rahat geçen Belçika, birkaç takımla beraber turnuvanın favorisi bence. Oynadığı etkili ve kaliteli futbol aynı zamanda göze de hitap ediyor. Hızlı ve açık oyun anlayışı ile rakiplerini çok zor durumda bırakıyorlar. Hazard, Lukaku gibi oyuncular ile tehlikeli ataklar geliştirdikleri gibi savunmayı da takım halinde yapıyorlar. Galler’i de rahatlıkla yenecek olan Belçika’nın- kura avantajı ile- final oynayacağını düşünüyorum.

İrlanda Cumhuriyeti karşısında daha ikinci dakikada yediği gol ile sarsılan Fransa ile ilgili düşüncelerim değişmedi. İlk yarıda çok zorlanan Fransa, ikinci yarıda kaliteli gol ayakları ile goller bulup çeyrek finale çıktı. Ancak ilerisi için umut verdi diyemem. Çünkü Çeyrek finalde İzlanda ile karşılaşacak olan Fransa, daha sonra da İtalya- Almanya maçının rakibi ile karşılaşacak. Rami ve Kante gibi oyuncular çeyrek finalde olmayacak. Bunun yanında Fransa, zor bir ekip ile oynayacak. Fransa’nın kadrosu iyi olsa da takım olarak daha düşük oldukları kesin. Almanya, İtalya, Belçika gibi takımların aşağısında olduğu kesin. Fransızların beklediği kupa ise bence bir hayal. Güzel bir hayalden ibaret. Ancak İzlanda maçı da güzel olacaktır. İzlanda, kolay lokma olmadığı yaklaşık iki senedir oynadığı bütün maçlarda gösterdi ve göstermeye devam ediyor. 2018 Dünya Kupası elemelerinde bizim rakibimiz olacak olan İzlanda’ya dikkat etmemiz gerekecek.

Çeyrek finalde oynanacak maçlardan en kalitelisi ise kuşkusuz Almanya- İtalya maçı olacaktır. İki takımın burada karşılaşması aslında üzücü bir durum. Erken final olarak nitelenecek bir maç. İki takım da maçın favorisi diyebiliriz. Zevkli bir maç olacaktır. Yaptığı üçlü savunma ile İspanya’nın bütün dengesini bozan bir İtalya seyrettik. Hücuma çıkıldığında defanstan bir oyuncunun da orta sahaya gelmesiyle vites yükselten İtalya, İspanya’yı uzun top atmaya mecbur bıraktı. Uzun top gibi hiç bilmediği bir oyun stili oynamak zorunda kalan İspanya, ara paslarda da etkili olamayınca bir varlık gösteremedi. İngiltere kadar İspanya’nın da ikinci turda elenmesi bir başarısızlıktır. 

 
Toplam blog
: 13
: 99
Kayıt tarihi
: 15.08.12
 
 

1992 yılında Erzincan'da doğdu. Süleyman Şah Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunudur..