Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '14

 
Kategori
Egzersiz
 

Evde vücut geliştirme hareketleri yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Evde vücut geliştirme hareketleri yaparken dikkat edilmesi gerekenler
 

Evde Vücut Geliştirme


Spor salonlarına gitmeden aletsiz bir şekilde sizde evinizde yapacağınız hareketler ile vücudunuzu geliştirebilirsiniz. Üstelik Evde vücut geliştirmeçalışırken ekstra bir alete ihtiyaç duymayacak ve evinizde görebileceğiniz eşyaları kullanarak tüm hareketleri yapabileceksiniz. Ayrıca birçok spor mağazasında bulunan aletleri ve malzemeleri alarak da vücudunuzu kolay bir şekilde geliştirebilirsiniz.

Evde vücut geliştirme aslında daha çok zamanı olmayanlara yönelik olsa da spor salonuna gitmek istemeyenlerde evde spor yapabilirler. Ancak evde spor yapmak istediğiniz zaman ilk olarak kendinize Evde vücut geliştirme programı hazırlamalısınız. Programı hazırladıktan sonra bu programa sadık kalarak sizde vücudunuzu geliştirebilirsiniz. Ancak yinede arada uzman birilerinden yardım almak çok daha iyi olacaktır. Ayrıca vücut geliştirme hareketlerinin nasıl yapıldığına da dikkat etmeniz gerekiyor.

Evde çok fazla alete ihtiyacınız olmadan uygulayabileceğiniz birçok farklı hareket bulunuyor. Bu hareketler ise: Mekik, Barfiks, Şınav, Yüzme ve jogging, Kalf, Squat, Sandalye kullanarak dips & rowing, Sopa ve twist, Sırtüstü yatarak silecek hareketi. Tüm bu hareketler evde çok kolay bir şekilde yapılabilen ve ekstra alet gerektirmeyen bir hareketlerdir. Eğer spor malzemeleri alacak kadar paranız yoksa o zaman sizde bu hareketleri yapabilirsiniz.

Evde vücut geliştirme hareketleri yaparken dikkat edilmesi gereken onlarca şey bulunuyor. Özelliklede hareketler sırasında vücudunuzun doğru bir pozisyonda olması gerekiyor. Eğer vücudunuz doğru pozisyonda olmazsa o zaman sakatlanmalar meydana gelebilir. Bunun önüne geçmek için vücut geliştirme hareketlerinin nasıl yapıldığına dikkat etmelisiniz. Özelliklede vücudunuzun düz olması ve sadece eklemlerinizin kırılması gerekiyor. Ayrıca kaslarınızı da kasmalı ve hareketin şekline göre vücudunuzun konumunu korumalısınız.

Vücut geliştirme sabır isteyen bir iştir. Özelliklede yeteri kadar vaktiniz yoksa ve vücut geliştirmeyi evde yapmayı tercih ediyorsanız o zaman daha da sabırlı olmalısınız. Başınızda bir spor hocası olmadığı içinde her zaman doğru hareketleri tercih etmelisiniz. Ayrıca hareketlerin yapılışını da öğrenmeniz gerekiyor. Bu sayede tüm hareketleri doğru şekilde yaparak kısa sürede istediğiniz vücuda ulaşmış olacaksınız.

Kısacası evde vücut geliştirme hem ciddiyet hem de sabır isteyen bir iştir. Eğer sizde evde vücut geliştirme çalışacaksanız o zaman ilk olarak gerekli olan tüm araştırmaları yapmalı ve hareketlerin doğru yapılışını öğrenmelisiniz. Ayrıca kendinize profesyonel bir program hazırlayarak antrenmanlardan en iyi verimleri alabilirsiniz. Bu sayede sizde kısa sürede spor salonlarında yapabileceğiniz kadar vücudunuzu geliştirebilir ve kas yapabilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..