Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '14

 
Kategori
Egzersiz
 

Evde vücut geliştirme teknikleri ve yoğunluk artırma

Evde vücut geliştirme teknikleri ve yoğunluk artırma
 

Evde Vücut Geliştirme Teknikleri


Evde vücut geliştirme teknikleri genel olarak 9 temel kuraldan oluşuyor. Bu kurallar;

- Aldatmaca, bu kasa baskı uygulamasını ön germektedir.

- Forced reps, yarım almadan çalışmanızı ve kaslarınızı geliştirmeyi amaçlamaktadır.

- Set sayısını artırmak, kaslarınızın limitlerini sonuna kadar zorlamayı amaçlamaktadır.

- Drop sets, bu teknik zorlandığınız zaman kaslarınızı yıpratmamak için ağırlığı azaltmayı ön görür.

- Negatif zorlama, bu çalışmada ağırlığı indirirken yavaşlatmalısınız. Bu sayede sadece ağırlığı kaldırırken değil aynı zamanda ağırlığı indirirken de kaslarınızın zorlanmasını ve çalışmasını sağlayabilirsiniz.

- Önceden yorma, çalışmalarda daha çok büyük kas grupları çalıştığı için bu çalışma ile büyük kas grupları önceden yorularak küçük kas gruplarının çalışması sağlanmaktadır.

- Set içinde dinlenme, kaslarınızın sürekli olarak çalışması kaslarınızı ve gelişim sürecini yavaşlatabilir. Bu nedenle set çalışmaları içerisinde 20 – 30 saniye dinlenmek iyi bir çalışma sağlayacaktır.

- Odaklanma, sadece güçlü olan kaslarınıza değil aynı zamanda da zayıf olan kaslarınıza odaklanmak her kas grubunun iyi bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır.

-Çeşitlilik, antrenmanlar sırasında sürekli olarak aynı kas grupları üzerinde çalışmaktansa farklı kas grupları üzerinde çalışmaya özen göstermelisiniz.

Kısacası Evde vücut geliştirme hareketleri yaparken bunlara dikkat etmek size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Bunlar teknikler sayesinde kaslarınızın hızlı bir şekilde gelişmesini sağlayabilirsiniz.

Vücut geliştirmeye yeni başlayacak olanlar set çeşitlerinde sadece tek set uygulamalıdırlar. Bu sayede yeni başlayanlar set çalışmalarına daha kolay uyum sağlayabilecekler. Ancak set çalışmalarınız ilerledikten 3 set olarak çalışmalarınıza devam etmelisiniz. Ayrıca bu üçlü set çalışması kas gelişiminin en uygun çalışması olarak bilinmektedir.

Split sistem, kas gruplarının çeşitlerine göre çalışma tekniklerinin farklılık göstermesini ön gören sistemdir. Bu evde vücut geliştirme programı hazırlayanlar için çok uygun olmasa da profesyonel oyuncular ve sporcular için daha uygun bir sistemdir. Piramit sistem, bu sistem ise ağır kilolarda daha az tekrar ve hafif kilolarda daha fazla tekrarı anlatmaktadır. Bu sistem ya da bunun tam tersini ön görmektedir.

Kısacası evde vücut geliştirme yapacak olanların bunlara dikkat etmesi ve bunları uygulaması gerekir. Tüm bu teknikler sayesinde evde vücut geliştirme kısa sürede istediğiniz sonuçları vermeye başlayacaktır. Ayrıca tekniklerin uygulaması sırasında günde 1 saat çalışmalı ve çalışmalarınız bittikten sonrada 24 – 48 saat dinlenmeye özen göstermelisiniz. Dinlenme sonrasında kaslarınızın daha fazla geliştiğini görmüş olacaksınız.

 

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..