Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '14

 
Kategori
Egzersiz
 

Evde vücut geliştirmek için bilinmesi gerekenler

Evde vücut geliştirmek için bilinmesi gerekenler
 

Evde Spor Yapma


Spor yapmak ve vücut geliştirmek hem erkeklerin hem bayanların en büyük isteklerinden bir tanesidir. Ancak kimi zaman günlük işlerin yoğunluğundan dolayı kimi zamanda yeteri kadar paranızın olmaması sizi spor salonlarına gitmekten alıkoyabilir. İşte bu durumda siz de evde vücut geliştirme çalışabilir ve istediğiniz vücuda kısa sürede kavuşabilirsiniz. Ancak evde vücudunuzu geliştireceğiniz zamanda dikkat etmeniz gereken noktalar bulunuyor. Bunlara dikkat ettiğiniz zaman istediğiniz sonucu kısa sürede almış olacaksınız.

Evde vücut çalışması yapacak olanların ilk olarak kendilerine çok iyi bir evde vücut geliştirme programı hazırlamaları gerekiyor. Ancak bu programı hazırlarken çok dikkatli olmalısınız. Hazırlayacağınız antrenmanın günlük 1 saat ile sınırlı tutulması şart. Çünkü daha fazla antrenman programı kaslarınızın aşırı yorulmasına ve yıpranmasına neden olabilir. Ayrıca her set arasına dinlenme koymalısınız. Bunun yanı sıra sürekli olarak aynı kas grupları üzerinde değil de farklı kas grupları üzerinde çalışmalısınız. Bu sayede tüm kaslarınızın gelişmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca günlük olarak çalıştığınız ağırlıkları not ederek bir sonraki gün ya da birkaç hafta sonra bu ağırlıkları artırma yoluna gitmelisiniz.

Evde vücut çalışma sırasında kaslarınızın hacim kazanmasını istiyorsanız dinlenmek son derece önemlidir. Bu nedenle antrenmanlar arasında 24 – 48 saat zaman koymalı ve çok iyi dinlenmelisiniz. Özelliklede geceleri çok iyi bir şekilde uyumalısınız. Çünkü kaslarınız antrenman sırasında değil de geceleri yatarken çalışmaktadır. Eğer geceleri çok iyi dinlenecek olursanız kaslarınızın da daha iyi gelişmesini sağlamış olacaksınız.

Evde kas geliştirme hareketleri yaparken de dikkat edilmesi gerekenler bulunuyor. Çünkü hareketleri dikkatli ve doğru bir şekilde yapmazsanız o zaman istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Özellikle hareketleri doğru pozisyonda yapmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra hareketleri de doğru yapmalısınız. Bunlara dikkat ettiğiniz zaman antrenmanlardan en iyi sonucu alacaksınız.

Evde kas yapmak isteyenlerin aynı zamanda beslenmelerine de dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü kas gelişimini hızlandıran en önemli etken beslenmedir. Eğer sağlıklı bir şekilde beslenemezseniz o zaman kas gelişimi de yavaşlayacaktır. Bu nedenle antrenman programınıza en uygun diyeti belirlemeli ve buna göre beslenmelisiniz. Özelliklede protein ve karbonhidratların alımına dikkat etmelisiniz. Ne çok fazla ne de çok az almalısınız. Eğer miktarı aşacak olursanız o zaman aşırı kilolar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Kısacası evde çalışacağınız zaman sizde bunlara dikkat etmelisiniz. Bunlara dikkat ettikten sonra istediğiniz sonuçları kısa sürede elde edebilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..