Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Evde yeşil zeytin yapımı (Kırma zeytin)

Evde yeşil zeytin yapımı (Kırma zeytin)
 

Yağdan, tuzdan hoşlanmam diyenler için ideal, diyet kırma zeytin tarifi tabi ki bunu kendi ellerinizle yapmalısınız. Sıfır tuz yani “ Tuzsuz zeytin olur mu? “ Demeyin. Çok da güzel olur, lezzetine gelince o saf zeytinin buruk tadı gerçekten alışkanlık yapıyor.

Eylül ayında zeytin bahçelerinde yeşil zeytinler olmuştur, pazarlardan satın alınan veya bahçelerden toplanan zeytinlerden kırma zeytin yapabilirsiniz. Yapacağınız tek şey elinize bir çekiç veya taş alarak zeytinleri kırmak ve pet şişelere doldurmak.

Pet şişelere doldurma nedeni ise zeytinlerin hava temasının minimumda olması ve zeytinlerin bozulmaması.

Malzemeler:

İstediğiniz kadar yeşil zeytin

Pet şişeler

Çekiç veya taş( zeytinleri kırmak için)

Yapılışı:

Zeytinler çürüklerinden, yapraklarından ve çöplerinden ayrılarak yıkanır. Yıkanan zeytinler taş, keser veya çekiçle kırılır ama çekirdeği zeytinin içinde kalır, kesinlikle çekirdekleri zeytinden çıkarılıp, atılmaz.

Kırılmış zeytinler pet şişelere veya pet su şişelerine doldurularak üzerine iyi su veya kaynatılıp soğutulmuş su doldurulur. Saklayacağımız şişelerin kapakları sıkıca kapatılır, bir hafta boyunca şişelerin gevşeyen kapağı varsa kontrol edilir ve sıkıştırılır.

Yiyeceğimiz kadar zeytinin suyunu her gün soğuk suyla değiştiririz, değiştireceğimiz suyun iyi su olması gerekmez, musluk suyu ile yaparız. Zeytin suyunu değiştirdikçe tatlanacaktır, tatlanan zeytinleri buzdolabında su dolu bir kavanoz içinde saklarız.

Bu saf zeytin tansiyon hastaları ve şeker hastaları için idealdir ve rahatlıkla tüketebilirler.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..