Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '14

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Evliliğinizi ilk gece korkularınızdan kurtarın

Evliliğinizi ilk gece korkularınızdan kurtarın
 

Vajinismus tedavisi


İlk gece korkularına küçükken çevrenizden duyduğunuz, ilişkiye girmekle ilgili anlatımlar neden olabilir.

Bunlara örnek verirsek vajinismus tedavisi için gelen hastaların tecrübeleri şu şekildedir;

"İlişkiye girme esnasında büyük bir acı çekecekmişim gibi hissediyorum. Çünkü ilişkiye girmekle ilgili duyduğum şeylerden kasılıyorum...

İlişki esnasında sürekli kendimde olmak zorundayım. Kendimi ilişkiye bırakamıyorum.

Küçükken komşumuzun kızı düşmüştü çok şeyler söylediler, kızlık zarını kaybetti dediler onun çok ağlaması beni etkiledi. O çocuk evlendi çocuk doğurmuş olduğu halde ben hala niye böyleyim diyorum."

Bekar bir vajinismuslu olarak ilişkinizi eksik yaşamak size sıkıntılar getirebilir.

Sevgilinizle ilişkiye giremediğiniz için bir kadın olarak yetememe kaygısından kurtulmak ve ilişkinizin rayına oturması kadınların kadın sağlığı ile ilgili bir takım tetkikleri vajinismus yüzünden yaptıramazlar. Oysa vajinismusu yendikten sonra bu testleri de kolaylıkla yaptırırlar. İlişkiye girdiğinde inanamazlar. İlişkiniz daha sağlıklı olur, rayına oturabilir. Cinsellikte daha kaliteli yaşıyoruz. Sevgilime ben bir kadın olarak yetme kaygımı artık yaşamıyoruz." demektedirler.

Vajinismus ve kızlık zarının net bir şekilde değerlendirilmesinin önemi

İlk gece korkuları nedeniyle ilişkiye giremeyen hastaların bir kısmı da şu şekilde ifade etmektedirler;

"İlişkiye girmeyi deniyorduk ama olmuyordu. Zamanla ilk gece korkularımızı yenemeyip vajinismusla yaşamaya başladık. Vajinismus tedavisi için başvurduğum yerlerden bir tanesi kızlık zarınız kalın dendi ve vajinismus için kızlık zarı operasyonu önerildi. Vajinismus için başka bir doktora kızlık zarı muayenesi oldum bu seferde kızlık zarında hiçbir sorun yok dendi. Neye inanacağım şaşırdım kızlık zarımla ilgili… Vajinismusu yenmek için hacı hocaya da gittik, vajinismus için dualar ettik. Vajinismusla zaman kaybettik maddi ve manevi kayıp yaşadık." Vajinismusta ilk geceyle ilgili, ilişkiye girmekle ilgili diğer bildiğimiz şeylerin çok yanlış olduğu anlarsınız. Vajinismusu yaşayan kadınlar farklı olduklarını sanabilir

Vajinismusu sadece siz yaşıyor zannedip, kendinizi farklı hissedebilirsiniz. Bu duyguda sizi çok değişik ruh hallerine itebilir. Şu şekilde hissedebilmektedirler;

"Vajinismusu sadece kendimde sanıyordum.
 Vajinismusla zaman kaybetmeyin. Vajinismustan evliliğinizi kurtarın. Vajinismusta en önemli şey kendinize inanın. Vajinismusa yol açan şeyler, ilişkiye girmekle ilgili saçma sapan duyumlar o yüzden ilişkiye giremiyor, ilişkiden kaçıyor ve bunu yaşıyoruz. Vajinismus sosyal hayatınızı olumsuz etkiler. İlişkiye girememek ve vajinismusla yaşarken, arkadaşınız gebe kalırsa size nispet yaptığını bile düşünebilirsiniz. Sizi böyle bir ruh haline getirebilir. Vajinismusla yaşarken yatak odanızı, cehennem gibi görebilirsiniz. Vajinismus yüzünden evi otel gibi kullanıyorsunuz, bir özeliniz olmuyor eşinizle."

Vajinismusu yenmek ailenizi, bile etkiler.

"Vajinismus olduğumu bilen ailem, vajinismusu yenince sanki hamileymişim gibi sevindi." 

İlk gece korkularınız yüzünden, ilişkiye girmek size mucizevi birşey gibi gelebilir. Çünkü duymuş olduğunuz kötü tecrübeler sizi bu düşünceye itebilir.

"İlişkiye girme esnasında bacaklarım kasılıyor, ağlama krizlerine giriyorum. Çok acıyacak diye düşünüyorum. İlişkiye girme çok mucizevi bir şey olarak geliyor.

İlişkiye girmek istediğim halde kasılıyorum. İlişkiye girmekle ilgili duyduğum şeyler;

2 ay acır sonra alışırsın tamamen yanlış duyumlar.

İlk başta ilişkiye girme anında daha cesurdum ama olmayınca ilk gece korkularım daha arttı ve daha da kötüleştim.

İlk gece korkularınız yüzünden eşinize karşı mahcup hissedersiniz, özür dilersiniz.

Eşim ilk başta ilk gece korkularımı anlamıyordu. Jinekolojik muayenede olamıyordum.

 

O an ilişki esnasında duyduğum olumlu şeyler aklımdan gidiyor, o an kasılıyorum." demektedir.

İlk gece korkularıyla ilgili bazıları ise nedenini tam olarak bilememektedir.

"İlk gece korkularımın nedenini tam olarak bilemiyorum. Herkesin ilk gece korkularıyla ilgili duyduğu endişeleri taşıyorum. İlişkiye girme anında korkularım daha büyüyor ve bütün vücudum kasılıyor. Acı eşiği düşük olan korkak bir insan da değilim. Acıyacak diye bir korkum yok. İlişkiye girmede kitleniliyormuş, ilişkiye girmede çok acıma oluyormuş. İlişkiye girmede çok kanama oluyormuş, ilişkiye girdikten sonra 1 hafta oturamıyormuşsunuz. Şu anda ergenlik de ilişkiye girmekle ilgili duymuş olduğum olumsuzluklara inanmıyorum ama bir şekilde bunlar bende yer etmiş." demektedirler.

Vajinismus nedeniyle eşinizle aranız açılabilir. Eşiniz sizin kendisini istemediğinizi düşünebilir. Oysa ki...

"Vajinismus hastalığınız yüzünden, eşiniz sizin tarafınızdan istenmediğini düşünebilir ve sevmediğinizi sanabilir. Eşiniz sizin bir hastalığınız olabileceğini düşünebilir. Kızlık zarınız kalın denilebilir(kalın olmadığı halde)

Kızlık zarınızın kalın denildiği için tekrar farklı yerde jinekolojik muayene olduğunuzda bu sefer de kızlık zarınız normal denebilir, bu da doğal olarak kafanızı iyice karıştırır. Çocukluğumda, annem “namusunu koru” dedi ve bilinç altımı etkiledi. Kızlık zarı çok önemli olarak aileniz tarafından söylendiğinde ve evlenmenize rağmen bilinç altına girer.

Evlendim ama ilişkiye girersem yanlış bir şey yapacağım gibi gelebiliyor.

İlişkiye girince eşimin cinsel organı orada kalacak gibi geliyor.(Vajinismus ve kilitlenme) Sanki o bölgeyi bıçak kesecek gibi geliyor.

İlişkiye girersem çok kötü bir şey olacak diye panik oluyorum.

Çevreden çok kötü geçti, çok canım yandı denmesi sizi ilk gece korusu ile tanıştırır ve sizde ilk gece korkusu yaşarsınız."

Uygun olmayan, sizi sonuca götürmeyen vajinismus tedavileri, evliliğinizi boşanma aşamasına getirebilir. Oysa ki kızlık zarınızın kalın olması ve bu durumun atlanması, sizin vajinismus tedavilerinde başarısız olmanıza yol açar ve siz bu yüzden kendinizi boşanma aşamasında bulabilirsiniz.

"Vajinismusla hastalığını yenmek için tedaviler almış olup, bu aşamada size uygun olmayan veya sizi çözüme götürmeyen uygunsuz yaklaşım ve tedaviler sonucunda vajinismusu çözemeyip, birbirinizi sevmemenize rağmen vajinismus yüzünden ayrılmaya hatta boşanmaya karar vermiş olabilirsiniz. Oysa unutmayın vajinismus size uygun bir tedavi ile kolayca çözülebilir bir durumdur. O yüzdende vajinismusu çözmek, vajinismus yüzünden boşanmaktan daha kolaydır.

Vajinismus nedenlerinden bir tanesi de kızlık zarının kalın olmasıdır. Vajinismusla ilgili almış olduğunuz tedavilerde bu durumu atlamış olabilir veya yanlış değerlendirilmiş olabilir. O yüzdende mutlaka ve mutlaka kızlık zarınızla muayenenin tecrübeli ve deneyimli bir uzman hekim tarafından değerlendirmelidir. Çünkü nadirde olsa kızlık zarınız kalın olup siz bu durumu atlayıp, vajinismusla ilgili bir çok gereksiz ve yetersiz tedavi alabilirsiniz. Bu da size en başta zaman, moral ve para kaybettirir. Daha da kötüsü eşinizden ayrılmaya, vajinismus yüzünden boşanmaya kadar gidebilirsiniz."

Vajinismusu yenmelisiniz, çünkü vajinismus sizin özgüveninizi kaybettirip eşinize karşı suçlu hissettirir.

Anatomik nedenle vajinismus olup, kızlık zarınızla ilgili bir probleminiz varsa da çok basit bir operasyonla anatomik engeli ortadan kaldırıp, size uygun tedavi yaklaşımlarıyla çok kısa süreler içerisinde vajinismustan kurtulursunuz. Vajinismusla ilgili uygunsuz tedavilerden sonra doğru bir tedavi alıp vajinismusu yendikten sonra eşinizle ilişkiye girdiğinizi anlayamayabilirsiniz ve ilişkiye girdiğinize inanamazsınız. Geri dönüp baktığınızda vajinismus ile geçirdiğiniz süreye üzülebilirsiniz. Başarılı bir şekilde ilk ilişkiye girdiğinizde genelde ağlar ve gülersiniz. Çünkü üzerinizden çok büyük bir yük kalkmıştır.Hatta ağlarsınız, eşiniz şaşırır kendini suçlu bile hisseder? Oysaki siz sevincinizden ağlamaktasınız. Bu muymuş dersiniz...

Kaynak: http://www.vajinismusklinik.com/

 
Toplam blog
: 66
: 1055
Kayıt tarihi
: 18.09.10
 
 

Saygın Micozkadıoğlu; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı. Lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde ta..