Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '15

 
Kategori
Kitap
 

Evrenden torpilim var

Evrenden torpilim var
 

AYKUT OĞUT' TAN SIRADIŞI BİR KİŞİSEL GELİŞİM KİTABI


Kitaptan bazı alıntılar;

Hayatın amacı nedir? "Hayatın tek amacı deneyimlemek ve keyif almaktır"

Yaşadığınız iyi yada kötü bütün olayların tek sorumlusu SİZSİNİZ...Yaşanan herşey suçunuz değil seçeneğiniz.

Hepiniz Alaaddin'in sihirli lambasını bilirsiniz. Adamın biri sihirli lambayı bulur ve oğuşturmaya başlar. Kısa bir süre sonra çıkan cin dileğini sorar. Adam oldukça uyanıktır ve cine şöyle der; -Hayatta her istediğimi yapabilme, düşündüğüm herşeyi gerçekleştirebilme gücü istiyorum ve bu gücün hiç bitmemesini istiyorum. Cin kısa bir duraklamadan sonra gülümseyerek adama bakar ve:

-Zaten sizde olan bir gücü size veremem der. Başka bir dileğiniz?

Sadece hayattan ve evrenden istemeyi bilin. Siz istemezseniz, evren sizin için, sizi düşünüp, "ah canım bak hiç günahı yok bunun, hadi şuna bi şeyler verelim de sevinsin garip" DEMEYECEKTİR....

İSTEYİN! Ressam olmayı isteyin, ev isteyin, ilişki isteyin, sağlık isteyin, iyi bir iş isteyin AMA etrafınıza dikkat edin istediklerinizi başarabileceğiniz fırsatlara gözünüzü kapamayın..

Adamın biri, şehri sel basınca evinin çatısına çıkıp dua etmeye başlamış. "Tanrım beni kurtar" diye. O sırada bir helikopter alçalmış adamı kurtarmaya yeltenmişler. Adam büyük bir öfke ile "gerek yok, tanrı beni kurtaracak" demiş. Biraz zaman geçmiş bir kurtarma sandalı yaklaşmış eve adam yine aynen teklifi reddetmiş. Adam tabiki ölmüş ve Tanrı'nın yanına çıkmış. Büyük bir hayal kırıklığı ile  "Neden beni kurtarmadın" deyince Tanrı "helikopteri ve sandalı kim gönderdi" demiş.

ALTIN KURAL -Herkesin sizi onaylamasını, sevmesini istiyorsanız, İYİ ŞANSLAR çünkü yok böyle bir şey. Siz kendinizi sevin ve onaylayın yeter. Size şunu sorayım Sizce Tanrı mükemmel ve kusursuz mu? Birçoğunuz buna evet diyecektir. Öyle olmasına rağmen Tanrı'yı bile sevmeyenler var. Hadi bakalım buyrun buradan yakın. Tanrı bile herkesin onayını alamıyorken  size ne oluyor da herkesin onayını almaya çalışıyorsunuz? 

Yazar ne güzel şeyler yazmış bu kitabın tamamını okumalısınız .....

Bence çok doğru evrene güzel sinyaller gönderin ama istediklerinizi yapmak için biraz çaba sarfedin hiçbir şey için yapamam deyip vazgeçmeyin herşey için çözüm üretmeye çalışın.....

ÇÖZÜM ÜRETEMİYORSANIZ PROBLEMİN BİR PARÇASISINIZ...

 

 

 
Toplam blog
: 8
: 506
Kayıt tarihi
: 17.11.14
 
 

1982 İstanbul doğumluyum. Liseye kadarki eğitimimi Kırklareli'de tamamladım. Tatil için gittiğim İs..