Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '18

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Eylül Ayında Uludağ

Eylül Ayında Uludağ
 

Bursa'nın önemli merkezlerinden biri olan Uludağ, daha çok kış turizmi ile ön plana çıksa da dört mevsim tatil yapılabilecek tesis ve kamp yerleri bulunmaktadır.  Uludağ'ın hem dağ eteklerinde hem de yayla tarafında gezilebilecek harika yerler bulunmaktadır. 

Uludağ, eski adıyla Olimpos dağı olarak bilinir. Busa İlimiz sınırları içerisinde 2543 metre yüksekliği ile Marmara bölgesinin en yüksek dağı ayrıca Türkiye'nin en büyük kış ve doğa sporları merkezidir. Halk arasındaki bir diğer adı Keşiş Dağı'dır. En büyük özelliği ekim ve ve nisan ayları arasında yoğun bir kar yağışına sahip olmasıdır. 

Bizim Uludağ ziyaretimiz Eylül ayının ortaları idi. Haliyle kar yoktu. Uludağ bir yandan kışa hazırlanırken bir yandan ziyaretçilerine nefis bir yaz havası sunuyordu.  Bursa'da hava ne ise Uludağ'da aynısı. Tişörtle çok rahat gezebildik. Biz çıkış için Uludağ'ın virajlı yollarını değil, teleferiği kullandık. Teleferik yükseldikçe aşağıda kalan Bursa'nın manzarası ise harika.   

Uldağ'ın meşhur teleferiği Bursa-Kadıyayla ve Kadıyayla-Sarılan mesafeleri arasında çok keyifli bir yolculuk imkanı sunuyor. Kuşbakışı çam ormanlarının üzerinde giderken Bursayı Tepeden izlemek harika bir duygu. Bursa ayaklarınızın altında. Zirve de ise nefis bir dağ havası. Teleferik ücretleri ise sanki biraz pahalı. Gidiş dönüş kişi başı 38,00 TL, öğrenci iseniz 27,00 TL. Yükseklik korkunuz yok ise bu macera kesinlikle yaşamaya değer.  

Teleferik'e bindiniz. Ayağınız yerden kesildiği an başlıyor enfes Bursa manzarası. Teleferik yükseldikçe küçülüyor Bursa. Sonra Uludağ'ın üzerinden sezsizce tırmanıyorsunuz yükseklere. Müthiş dağ manzarası sonrası ilk istasyon Sarıalan karşılıyor sizi.  Burada dağ yürüşleri yada piknik yapabilirsiniz. Bisiklet yada ATV kiralayarak Sarıalan'ın güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Yada tekrar teleferik'e binerek oteller bölgesine çıkabilirsiniz. Artık zirvedesiniz.

 

 
Toplam blog
: 8
: 568
Kayıt tarihi
: 17.09.18
 
 

İşine çok severek tutkuyla başlayan bugün o tutkuyla denecek kadar olmasa da işin yaşamın bir par..