Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '17

 
Kategori
Dünya
 

FETÖ teröristlerini teslim etmeyerek "kötü komşuluk" yapan Yunanistan'a karşılığı verilmelidir!

FETÖ teröristlerini teslim etmeyerek "kötü komşuluk" yapan Yunanistan'a karşılığı verilmelidir!
 

internetten alınmıştır


Yunanistanla komşuyuz komşu olmaya da, komşuluğumuz "komşu komşunun külüne muhtaçtır" atasözümüz yerine, "komşunun komşuya tavuğu kaz, karısı kız" görünür sözü cinsinden ne yazık ki...

Yılanla tilkinin hikayesinde olduğu gibi, Yunanistanın dostluk ve komşuluk konusunda şöyle "dümdüz" olduğunu hiç görmedik.

Gerek Kıbrıstaki uzlaşmaz tutumu, gerek Türkiye'nin AB sürecindeki tavrı ve elbette Ege'deki haddi aşan(kıta sahanlığını 10 mile çıkarmak gibi) tutumları iyi komşuluk ölçülerine uymuyor.

Yani, şu Yunan komşumuzdan komşuluk adına pek bir şey görmedik...Tabii Yunanlılar bizim için neler düşünür onu bilemeyeceğim ancak Kurtuluş Harbimizden sonra herhangi bir sillemizi yemedikleri kesin...

Belki Yunanlılar bize bir dostluk adımı atsa biz onlara üç adım atacağız ama kuyruk acıları çok fazla olmalı ki, bir türlü adım atmıyorlar...Gerçi çok da tın değiliz ama hani iyi olmayı isterdik.

Hatta içimizde o denli "Yunani"ler var ki, nerdeyse Yunanistanın Almanyaya olan borçlarını bize ödeteceklerdi...Külünü bile görmediğmiz "komşumuzun" milyonlarca UERO'luk borcunu ödeyecekmişiz yani!!!

Yunanistan'ın "iyi komşuluğu" Türkiye'yi çökertmek için yapılan global destekli 15 Temmuz saldırısında da ortaya çıktı... Türkiye'nin darbecileri püskürtmek için topyekun mücadele ettiği gece Yunan Genelkurmayı İstanbulu işgal planları yapmış...N eyse ki güçleri yetmeyeceğini düşünüp vazgeçmişler...

Yunanlılar bununla da kalmadılar tam donanımlı helipkopterlerimizi alıp Yunanistana kaçan  FETÖ'cü teröristleri de defalarca istememize rağmen vermediler, vermiyorlar..

Bütün bunların iyi komşulukla nasıl ilgisi olabilir?... Yani, iyi komşuluk buysa kötü komşuluk nasıl olur diye sormak lazım...

Burada Türkiyenin yapacağı iş şudur bence; Türkiye, Ege Denizi üzerinde Yunanistana rahat vermemeli... Madem iyi komşuluk yapmıyorsunuz biz de kötü komşu oluruz, demeliyiz..

Sultan II. Abdülhamit Han'ın İngiliz Kraliçesine söylediği: Eğer bizde huzur olmayacaksa kraliçe de sarayında rahat uyuyamayacak" mealindeki sözünün benzerini Yunan yöneticeler için söylemeliyiz:

Eğer, tarihin en büyük ihanetini yapan terörist hainleri bize vermezseniz, siz de Ege de rahat huzur görmeyeceksiniz... Buna it dalaşı mı denir, adaları işgal mi denir ne denirse densin yapılmalıdır.

Yunanlı komşularımız bizim son 280 km menzilli füze denememizden ve uçaklarımızın Ege üzerindeki faaliyetlerinden müthiş rahatsız oluyorlarmış haberleri geliyor da bunları ondan yazdım.

Eğer, gerçekten "iyi komşu" olmayacaksanız, "kötü komşuluk"un ne olduğuna dair, hayatınızda görmediğiniz örnekler görebilirsiniz Ege'nin öteki kıyısındaki sevgili komşularımız!!!

Yunanistana bu duygu behemahal verilmelidir!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..