Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '10

 
Kategori
İnternet
 

Facebook "Profilime kimler bakmış?"

Facebook "Profilime kimler bakmış?"
 

facebook


Facebook kullanıcılarının azımsanmayacak bir bölümü, profillerine kimin tıkladığını ve fotoğraflarına hangi arkadaşlarının baktığını öğrenmek için bu bilgileri gösterdiğini iddia eden uygulamaları profiline yüklüyor.

Burası Facebook, buradan çıkış yok! (Okumak için tıklayınız...)

İsimleri genellikle "Profilime kim bakmış" veya "Profiline bakanı gör" şeklinde olan bu uygulamalarla ilgili geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan güvenlik yazılımı şirketi Trend Micro yetkilileri, bu tür uygulamaların kesinlikle yüklenmemesi gerektiğini açıklarken, bu uygulamaların yüklenmesiyle kişilerin profil bilgilerinin bu uygulamayı geliştirenlerin eline geçtiğine dikkat çekmiş.

www.milliyet.com.tr nin haberinde, bu uygulamaların yüklenmesiyle kullanıcıların profil sayfalarına hangi kullanıcıların tıkladığını öğrenmelerinin mümkün olmadığı ifade ediliyor.

Birçok özel bilginin sereserpe dağıtıldığı Facebook üzerinde de geniş kitlelere yayılabilmenin en iyi yöntemlerinden biri de bu uygulamalar. İnsan psikolojisi gereği, kişilerin kendilerini merak eden ve inceleyen kişilerin kim olduğunu merak etmesi de kaçınılmaz bir fırsat tabi.

Özetle, -özelde facebook'ta olmak üzere- sanal alemin hiçbir noktasında özel bilgiler paylaşılmamalı ve tuzak uygulamalardan kaçınılmalıdır.

Bu işlerin sonunun nereye varacağı da merak konusudur.

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..