Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '18

 
Kategori
Güncel
 

Faiz ve Dolarda FETÖ’nün Parmağı Olabilir Çünkü İyi Değildik Ama Bu kadar da Kötü Olmamalıydık

Faiz ve Dolarda FETÖ’nün Parmağı Olabilir Çünkü İyi Değildik Ama Bu kadar da Kötü Olmamalıydık
 

Dolar ve faizdeki bu endişe verici yükselmenin muhalefete göre nedeni ekonomi battı, iktidara göre ise malum dış güçlerin operasyonu.

Siyasi bakış bu konuya böyle bakmaları işlerine yarıyor. İkisi de doğru ikisi de yanlış. Ama dedik ya siyasi bakmak işlerine geliyor iki tarafa da böyle bakmayı kabul ettiremiyoruz; dış güçler olabilir ama ekonomimiz de iyi durumda değil ya da evet ekonomi batmış olabilir ama dış oyunlar da malum eskiden beri sergileniyor.

İktidar dış güçler muhalefet de ekonomi battı iddiasından oy alamadı çünkü inanılmaz bir şey ekonomik durumun bozukluğunun seçime hiç etkisi olmadı, sanki İsveç’te seçim yaptık.

Tamam seçim bitti ama ekonomi duruyor, meydanlarda oy toplamak için çalışmayacağız siyaseti bir yana bırakarak doğru teşhis koyalım; işinize gelen o iki yaklaşımı birlikte dikkate alalım.

Dış müdahale ihtimalini kabul edersek FETÖ ‘nün de bu işin içinde olabileceğini (hatta bence varsa dış müdahale FETÖ kaynaklıdır) düşünmeliyiz.

Dış müdahaleyi(operasyon) biraz da şundan düşünüyorum; yani ekonomi kötü durumda olsa bile bu kadar kısa sürede faiz 7-8’lerden 19’lara çıkamaz. Birileri ülkemizin finans ayarlarıyla oynuyor.

İktidara katılmadığım taraf ise; nasılsa ne söylesem inanıyorlar diyerek suçu tamamen dış güçlere atıyor. Ya arkadaş ekonominin bozuk olduğunu senin bakanın söyledi. Gerçekten bu konuda başarılı değilsin. Dua et Türk halkı ekonomiye bakmadı Afrin bazlı oy kullandı yoksa sandığa gömülmüştün. Dış güçler doğru mu olabilir ama ekonomi yönetimi de başarısız.

İşte bu dış güçler konusunda FETÖ hedefte olmalı.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..