Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '13

 
Kategori
Deneme
 

Fakirlerle zenginlerin evlenmesi, fakirle zengin arasındaki ekonomik uçurumu ortadan kaldırabilir

Fakirlerle zenginlerin evlenmesi, fakirle zengin arasındaki ekonomik uçurumu ortadan kaldırabilir
 

Bu artık çaresiz kalmış bir dünyalının sığındığı ham hayal. Görünen o ki zenginlerle aramızdaki ekonomik uçurumun kapanması kıyamete kadar mümkün değil. Aksilik bu ya modern insan da uyandı kralları ve krallığı sevmemeye başladı; ” Hiç kimse şah değil, padişah değil” diyor.

Ancak fakirlerle zenginlerin evlenmeleri hiç de kolay değil. Onlarla servetleri için evlendiğimizi düşüneceklerdir. Aramızdaki ekonomik uçurumu kapatmak gibi makro hedefler taşıdığımızı anlarlarsa bizi AHİM’e şikâyet edebilirler.

Zenginlerle aramızdaki uçurumu kapatmamız imkânsız. Hani biraz fark olsun ama Türkiye’de normal zengin ve normal fakir yok; zenginler çok zengin, fakirler de çok fakir. Bu böyle olmaz, biraz denge sağlanmalı. Yoksa bizimle aynı tuvalete bile… Tövbe tövbe!

Bir yolu olmalı bu işin. Zengin kızları zenginlikle ilgili bir bulaşıcı hastalık taşıyorlarmış deyip Dr. Mehmet Öz’e de tasdik ettirsek kızlarımızı alırlar da bu sefer de oğlanlarımız ne yapacaklar. Ya da kızlarımızın saçlarını tarasak, takma kirpiklerle Türkan Şoray’a benzetsek ve de erkeklerimiz zaten Kenan İmirzalıoğlu, bu iş olur.

Valla işin şakası bir yana zenginlerle arayı kapatabilmek için bir yol bulamadım. Resmen ayrı millet gibiyiz. Artık filmlerde bile fakir kız zengin çocuğu ile evlenemiyor. Adamlar o kadar hesapçı oldular ki iki pasta börek parası vereceğim diye cillop gibi fakir kızına bakmıyorlar. Fakir kızları da artık zengin çocuğu ile evlenme hayali kurmuyorlar. Zengin zengini alıyor, fakire züğürt kalıyor.

Bir yolunu bulup zenginleri fakirlerle evlenmeye mecbur etmeliyiz. Eğer bunu sağlarsak zenginlere yetişeceğiz diye k…mızı yırtmaya gerek kalmaz. Zaten adamlar milyon dolar adımlarla gidiyorlar, füze olsak yetişemeyiz. Ve böyle hayat olmaz. Ben birlikte yaşadığım insanlarla denk olmak istiyorum. Zenginlere selam verirken eğilmekten bel fıtığı oldum. Aşağılık kompleksinden kurtulamıyorum. Cebinde 100 lirası olmayan biri 100 bin liralık arabaya binebilir mi?

Zenginleri bizim seviyemize getirmemiz yahut da bizim onların seviyesine çıkmamız mümkün değil. Ben hayatımda bir defa bile zengin bir insanla konuşmadım. Napalım, bize randevu vermiyorlar.

Diyorum ki hoca efendi hazretleri Allah’ın emri deyip zengin çocuklarının fakirlerle evlenmesi yönünde bir fetva verse. Ortada yalan var ama netice de bu hayırlı bir iş. Onlara sadık kalacağımız, dans ederken ayaklarına basmayacağımız, boşanma halinde servetin yarısından fazlasını almayacağımız konularında isterlerse imzalı kâğıt verelim.

Bazıları bizi seviyorlardır belki ama hiçbir zenginin fakirlerle aynı seviyede olmak istediğini sanmıyorum. Üstelik bu anormal durumu da normal görüyorlardır. Bu nedenle zenginlere karşı dürüst olmamız gerekmez. Şeytani planlar, Ali Cengiz oyunları, kansere yakalanmış hayrına evleniver tarzında zımbala Bilal yolları artık meşru oldu. Cebinde 4 lirası olanla 4 milyar dolar serveti olanı ben yan yana getiremiyorum. Valla zenginlerin karşısında ezik durmaktan bıktım

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..