Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '13

 
Kategori
TV Programları
 

Fatih Harbiye / Neriman & Macit karda dans, mutlu anlar!

Fatih Harbiye / Neriman & Macit karda dans, mutlu anlar!
 

Show Tv.in yeni transfer dizisi ilk yayın gününde 16.bölümde Neriman – Macit aşkı alevlendi. Karda dans, mutlu anlar, mutlu günlerin habercisi oldu. Sevilen dizinin reytingleri şimdilik fena sayılmaz. AB’de geçen haftaya göre iki basamak yükselerek 5.ci, Total’de bir basamak düşerek 8.ci olmuş. Fatih Harbiye, dizilerden yana şansı pek olmayan Show Tv.e bereket getirsin diyelim, gelelim dizimize.

Geçen bölüm sonunda üçlü horoz dövüşünde, Şinasi’nin yumruğu Macit’in suratında patladı. Neriman’ın ricası ile Macit olay yerini terk etti.

Şahika, Neriman’a Arcaoğlu şirketinde annesinden kalan mirası olduğunu hatırlatır. Param yok diyen Neriman’a işte paran, der.

Eve dönen Macit, önce annesinin serzenişleri, sonra babası o kızdan uzak durmazsan Arcaoğlu soyadını senden alırım resti Macit’e, Neriman’a olan aşkını kamçılar.

Fahriye, her zaman olduğu gibi Neriman’ın yanındadır, Macit’in avukatı kesilir. Şinasi’nin ablası, Neriman seni istemiyor, bırak onu bizimle, ailenle ilgilen der.

Gülter Hanım, Fahriye ve Neriman Şinasi’lerin evine gelir. Girişte, Şinasi ile karşılaşırlar.  Neriman ile Şinasi ayaküstü tartışırlar. Neriman, bırak bizi, kardeşin Aslı ile ilgilen der. Şinasi git sen de Macit’e, artık aranıza girmiyorum. Git zengin gösterişli hayata, sen bu mahalleye sığamazsın. Neriman alır başına boğaz manzaralı bir çay bahçesine gider. Fahriye neredesin diye telefon eder, o da gelir.

Rüya, Şinasi’ye mesaj atar, şirket dışında bir yerde buluşmayı teklif eder. Onlar aynı yere gelirler. Neriman Şinasi’nin kolunda Rüya’yı görünce, yeni bir dünya kurmanın vakti geldiğini Fahriye’ye söyler. Kısaca Rüya ile  tanışırlar, Neriman’lar kalkar giderler. Neriman, Şinasi için buraya kadarmış der Fahriye’ye.

Zehra Hanım, Gülter Hanım ile dertleşirken Aslı annesine, anne bu bebeği içimden alsınlar der. Emre’ye annesi devamlı gaz verir. Annesi  Aslı bu eve tıpış, tıpış, gelecek demektedir.

Faiz Bey ile İsmail Bey çay içerken, Emre gelir, baba kalk Aslı’yı eve getirelim, der. Faiz Emre’ye aklını başına al der, Emre sen ne karışıyorsun diyerek Faiz Beyi tersler.

Neriman, Macit ile atölye kapısında karşılaşır. Macit Neriman’ı alır, karla kaplı bir dağa getirir. Macit, Neriman’a ilk defa nereye diye sormadın der. Neriman, Nerdeyiz diye sorar? Macit artık çok geç diye cevap verir. Karlar içinde çok mutludurlar,  mutlu anlar onlarındır. Karda yürürler, dolaşırlar.  Şakalaşırlar,  Neriman düşmekten korkuyorum, Macit ben de Neriman der. Macit bu gün benim elimi tut, bugün buna ihtiyacım var, lütfen, elini uzatır. Neriman önce tutmaz,  sonra tutar Macit’in elini. Bir bankta oturup bir şeyler içerler. Birbirlerinin yüzüne bakıp, düşüncelerini okumaya çalışırlar.

Faiz

Karda bir müzik grubu ateş yakmış, etrafında tatlı bir melodi çalıyordur. Macit dans eder misin? diye sorar. Neriman seninle dans eserim der. Sezen Aksu’nun güzel parçası çalar ve Sezen Aksu “Ben sende tutuklu kaldım” parçası güzel sesiyle söyler. Bu güzel parça esliğinde dans ederler, sarmaş, dolaş.

Pelin, Duygu ve Onur Macit’in evine gelirler. İnci Hanım onları karşılar. Macit’in haberi vardı derler ama, Macit çoktan unutmuştur.

Macit, Neriman’ı mahallesine bırakır. Gün için teşekkür eder, Neriman’a. Fahriye arar, Macit ile birlikteliklerine şaşırır. Faiz Bey, kızına hesap sorar. Kızına bir daha atölyeye gitmeyeceksin diyerek, yasak koyar.

Macit eve gelir, Pelin ve Onur nerdeydin diyerek hesap sorarlar. Bankonda Pelin, kadınlar paralı erkek isterler. Macit senin gibi mi? Der. Pelin ben yeterince zenginim, benim param var, ihtiyacım olan tek şey aşk. Ama, Neriman beş parasız diyerek dalga geçer.

Macit, Neriman’a telefon eder, Neriman Fahriye zannederek, “Sadece dans ettik” Der. Macit, “Sadece dans değil, daha fazlası vardı” der.

Zehra Hanım, oğlu Şinasi’ye okula gitmiyor musun diye sorar. Şinasi, gitmiyorum deyince; Zehra hanım “Eğer o diplomayı bana getirmezsen, bu gözleri kendi ellerimle çıkartır, avucunun içine koyarım senin” der ve çok ağır konuşur. Peyami Safa çok güzel, büyük laflar etmiş romanında.

Pelin, Macit soyadıyla beraber her şeyini kaybediyor, bana ihtiyacı var dese de; Selim Bey, kasadan birtakım evraklar alır ve Fatih mahallesine Neriman’a doğru gider. Faiz Beylerin kapısı çalar, gelen Selim Beydir. Herkes çok şaşırır, bakar kalırlar. Neriman’a annesinden kalan şirket hisselerine getirdi tahmin ediyorum. Haftaya bekleyip göreceğiz.

Neriman,  Macit’ e aşkını verdi karla gelen güzel bir günde. Selim Bey de ona, zenginlik getirdi Macit’in kalbine giden yolda…

Koliba Film, Macit (Kadir Doğulu) ile Neriman (Neslihan Atagül) aşkı ile önümüzdeki bölümlerde keyifli anlar yaşatacak izleyenlerine.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..